Вашій увазі представлений рецепт печінкового торта без використання пшеничного борошна. По текстурі такий торт виходить ніжним, а зовні виглядає повітряним. Цей рецепт печінкового торта вартий уваги за презентабельний зовнішній вигляд і простоту приготування. Прикрасити святковий стіл незвичайним блюдом!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряча печінка – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Печериці свіжі – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Манна крупа – 3 ст. л.
  • Сметана 20% – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Кріп – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати печінковий торт без борошна легко! Курячу печінку необхідно ретельно промити, видалити плівки, жилки. Розрізаємо субпродукт на невеликі шматочки і за допомогою блендера подрібнюємо до однорідної напіврідкої суміші.

До переробленої печінки додаємо курячі яйця і сметану.

Потім всипаємо до решти інгредієнтів манну крупу, приправляємо сіллю і перцем. Перемішуємо і залишаємо осторонь на 20 хвилин. Перед цим укрийте печінковий тісто рушником.

Обчищені моркву і ріпчасту цибулю слід промити і подрібнити. Потім відправляємо овочі обсмажуватися на розігріту сковороду з рослинним маслом. Готуємо овочі до рум’яного кольору і м’якості. Включаємо на прогрів духовку, температурний режим виставляємо до 190 градусів.

При необхідності печериці очистити, потім промиваємо під проточною водою. Далі нарізаємо гриби пластинками і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності.

Беремо форму для випікання, яку покриваємо пергаментом (можна просто змастити форму достатньою кількістю масла). Третина печінкової маси викладаємо на дно форми.

Обсмажені гриби розподіляємо по печінковому тесту рівним шаром.

Далі виливаємо у форму другу третину основи, поверх якої рівномірно викладаємо овочі. Далі необхідно викласти залишився кількість печінкової маси, розрівняти і відправити запікатися торт в гарячу духовку на 40 хвилин.

Готовий печінковий торт дістаємо з духовки, охолодити. Томат миємо й нарізаємо кружечками. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Прикрашаємо торт по краях вимитим кропом, по центру розкладаємо нарізаний помідор і посипаємо його тертим сиром.

Приємного вам апетиту!

Печінковий торт Печінковий торт без молока Печінковий торт в духовці Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною