Торт з печінки з прошарками моркви та цибулі – оригінальне і смачне блюдо. Печінкові коржі просочуються ніжною овочевий засмажкою і просто тануть у роті. Важливо дати печінковому тортику добре просочитися в холодильнику кілька годин.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловича печінка – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Кефір – 110 мл
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Яйце (варене) – 1 шт.
  • Майонез – 50 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – 500 мл
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати печінковий торт з морквою та цибулею, необхідно підготувати печінку. Для цього ретельно промиваємо продукт, зрізаємо все плівки і прожилки, заливаємо її холодною водою. Вимочуємо печінку як мінімум дві години. Після замочування печінку ріжемо на шматки і подрібнюємо в кашку. Для цього можна використовувати м’ясорубку або блендер. Одну цибулину очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. У широкій мисці з’єднуємо подрібнену печінку і нарізану ріпчасту цибулю. Додаємо кефір та яйця, рослинне масло і сіль, ретельно перемішуємо. Зверху просіваємо борошно і вимішуємо міксером, щоб розбити всі грудочки. Консистенція печінкової маси виходить середньої густоти і нагадує тісто для оладок.

В сковорідці розігріваємо невелику кількість рослинної олії і виливаємо порцію печінкової маси. Зручно дозувати ополоником. Розподіляємо масу з допомогою ложки по периметру сковороди. Смажимо на середній температурі протягом трьох-чотирьох хвилин з кожного боку. Готові рум’яні млинці складаємо стопкою на окрему плоску тарілку.

що Залишився лук очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Розігріваємо невелику кількість рослинної олії на сковороді і обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Додаємо до цибулі, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати на низькій температурі до м’якості моркви. Якщо хочете надати готовому торту більш насичений смак, варто трохи зарумянить моркву з цибулею.

Для приготування соусу в окремому посуді змішуємо сметану, майонез, чорний мелений перець і пропущений через прес часник. Для складання торта укладаємо печінковий млинець на плоске блюдо для сервірування, змащуємо його приготованим соусом. Покриваємо засмажкою з цибулі і моркви. Накриваємо наступним млинцем. Повторюємо цю послідовність дій, поки не закінчаться всі млинці і зажарка. На останній покладений блін наносимо сметанний соус і посипаємо його натертим на дрібній тертці вареним яйцем. За бажанням можна посипати рубленою зеленню.

Сформованому торту даємо охолонути і просочитися в холодильнику протягом кількох годин.

Приємного апетиту!

Печінковий торт Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з яловичої печінки Печінковий торт зі сметаною Печінковий торт на сковороді з яловичої печінки Торти