Печінковий торт прийнято робити з прошарками з майонезного соусу, але такий варіант може не сподобатися шанувальникам правильного харчування або тим, хто любить порахувати калорійність страв. Ми пропонуємо зробити печінковий торт з прошарком з сиру і плавленого сиру, виходить дуже ніжно і не менш смачно.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряча печінка – 600 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно гречана – 100 гр.
  • Цибуля порей – 2 пера
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Часник сушений – 0.3 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 0.3 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець лимонний – 0.3 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
  • Для прошарку: –
  • Сир – 6 ст. л.
  • Сир плавлений – 170 гр.
  • Зелень – 1 пучок
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Базилік сушений – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Печінку помийте, очистити, крупно наріжте і подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера.

Лук-порей наріжте тонкими смужками.

До подрібненої печінки додайте яйця, сметану, гречану борошно, розпушувач для тіста, сіль, спеції і цибулю. Замісіть тісто.

Застеліть деко пергаментним папером, змастіть її маслом, тісто розділіть на кілька частин, в залежності від розміру дека. Вилийте частину тіста на деко і сформуйте з нього прямокутний корж товщиною до 1 сантиметра. Запікайте в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин до готовності.

Для прошарку змішайте плавлений сир. Якщо сир занадто сухий, можна розбавити його столовою ложкою молока. Краще віддати перевагу плавленому сиру, який має більш рідку консистенцію і не має ніяких ароматизаторів.

Болгарський перець помийте, видаліть насіння і перегородки, наріжте м’якоть маленькими кубиками. Зелень порубаєте ножем.

З’єднайте перець, зелень, сир, додайте сіль і приправи за смаком, ретельно перемішайте.

Готовий печінковий корж розріжте на кілька частин, в залежності бажаного розміру торта. Торт зберіть наступним чином: печінкові коржі промазывайте сирно-сирною прошарком, складаючи їх один на один, змастіть коржі і з боків, щоб торт добре просочився.

Печінковий торт поставте в холодильник на кілька годин і подавайте до столу охолодженим.

Приємного апетиту!

Десерти Печінковий торт в духовці Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт з часником Печінковий торт зі сметаною