Печінковий торт прийнято робити з прошарками з майонезного соусу, але такий варіант може не сподобатися шанувальникам правильного харчування або тим, хто любить порахувати калорійність страв. Ми пропонуємо зробити печінковий торт з прошарком з сиру і плавленого сиру, виходить дуже ніжно і не менш смачно.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча печінка – 600 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Борошно гречана – 100 гр.
- Цибуля порей – 2 пера
- Сметана – 2 ст. л.
- Часник сушений – 0.3 ч. л.
- Розпушувач тіста – 0.3 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець лимонний – 0.3 ч. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
- Для прошарку: –
- Сир – 6 ст. л.
- Сир плавлений – 170 гр.
- Зелень – 1 пучок
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Базилік сушений – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Печінку помийте, очистити, крупно наріжте і подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера.
Лук-порей наріжте тонкими смужками.
До подрібненої печінки додайте яйця, сметану, гречану борошно, розпушувач для тіста, сіль, спеції і цибулю. Замісіть тісто.
Застеліть деко пергаментним папером, змастіть її маслом, тісто розділіть на кілька частин, в залежності від розміру дека. Вилийте частину тіста на деко і сформуйте з нього прямокутний корж товщиною до 1 сантиметра. Запікайте в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин до готовності.
Для прошарку змішайте плавлений сир. Якщо сир занадто сухий, можна розбавити його столовою ложкою молока. Краще віддати перевагу плавленому сиру, який має більш рідку консистенцію і не має ніяких ароматизаторів.
Болгарський перець помийте, видаліть насіння і перегородки, наріжте м’якоть маленькими кубиками. Зелень порубаєте ножем.
З’єднайте перець, зелень, сир, додайте сіль і приправи за смаком, ретельно перемішайте.
Готовий печінковий корж розріжте на кілька частин, в залежності бажаного розміру торта. Торт зберіть наступним чином: печінкові коржі промазывайте сирно-сирною прошарком, складаючи їх один на один, змастіть коржі і з боків, щоб торт добре просочився.
Печінковий торт поставте в холодильник на кілька годин і подавайте до столу охолодженим.
Приємного апетиту!
Десерти Печінковий торт в духовці Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт з часником Печінковий торт зі сметаною