Торти бувають не тільки солодкими. Дуже смачні коржі виходять з печінки, прошарок можна зробити з тушкованих овочів, грибів або варених яєць. У вас вийде оригінальне блюдо, яке буде на святковому столі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 150 – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 50 – 70 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Пармезан – 50 – 80 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Зелень – за смаком
- Молоко коров’яче – 80 – 100 мл
- Майонез – 100 гр.
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт печінкового торта з курячої печінки з морквою простий у приготуванні! Печінку помийте і подрібніть за допомогою блендера. Додайте до печінки одне яйце, борошно, молоко, сіль, перець і олію, замісіть тісто.
Розігрійте сковороду, влийте трохи соняшникової олії, це потрібно зробити тільки для першого млинця, далі смажте млинці без масла. Влийте черпаком невелику кількість тіста, розподіліть його по сковороді і обсмажте з двох сторін до готовності. Смажте млинці, поки не закінчиться тісто.
Лук наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на соняшниковій олії, додайте сіль і спеції за смаком. Цю засмажку будемо використовувати як начинку для торта.
Сир натріть на середній терці. Змішайте сир, майонез, подрібнений часник.
Щоб страва виглядало цікаво і красиво. Викладіть на плоске блюдо кілька листів салату, покладіть перший печінковий млинець, змащуємо його майонезом і викладіть частину овочевої засмажки, накрийте другим млинцем, його змастіть сирно-майонезним соусом. Робіть так з усіма млинцями, чергуючи начинки. Верхній млинець змастіть майонезом і посипте рубаною зеленню.
Поставте торт в холодильник мінімум на 2 години, щоб він просочився.
Приємного апетиту!
Приємного апетиту!
Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з часником Печінковий торт класичний Печінковий торт ПП Торти