Торти бувають не тільки солодкими. Дуже смачні коржі виходять з печінки, прошарок можна зробити з тушкованих овочів, грибів або варених яєць. У вас вийде оригінальне блюдо, яке буде на святковому столі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 150 – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 – 70 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Пармезан – 50 – 80 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Зелень – за смаком
  • Молоко коров’яче – 80 – 100 мл
  • Майонез – 100 гр.
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:


Рецепт печінкового торта з курячої печінки з морквою простий у приготуванні! Печінку помийте і подрібніть за допомогою блендера. Додайте до печінки одне яйце, борошно, молоко, сіль, перець і олію, замісіть тісто.

Розігрійте сковороду, влийте трохи соняшникової олії, це потрібно зробити тільки для першого млинця, далі смажте млинці без масла. Влийте черпаком невелику кількість тіста, розподіліть його по сковороді і обсмажте з двох сторін до готовності. Смажте млинці, поки не закінчиться тісто.

Лук наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на соняшниковій олії, додайте сіль і спеції за смаком. Цю засмажку будемо використовувати як начинку для торта.


Сир натріть на середній терці. Змішайте сир, майонез, подрібнений часник.


Щоб страва виглядало цікаво і красиво. Викладіть на плоске блюдо кілька листів салату, покладіть перший печінковий млинець, змащуємо його майонезом і викладіть частину овочевої засмажки, накрийте другим млинцем, його змастіть сирно-майонезним соусом. Робіть так з усіма млинцями, чергуючи начинки. Верхній млинець змастіть майонезом і посипте рубаною зеленню.

Поставте торт в холодильник мінімум на 2 години, щоб він просочився.
Приємного апетиту!

Приємного апетиту!

Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з часником Печінковий торт класичний Печінковий торт ПП Торти