Смачний і апетитний печінковий торт можна приготувати і без використання молока. Виходять дуже соковитими коржі на основі вершків. А класична начинка з лука, моркви і майонезу відмінно просочить їх своїм ароматом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловича печінка – 1 кг
- Яйце – 2 шт.
- Вершки – 100 мл
- Майонез – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Зелень – за бажанням
- Сіль – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати печінковий торт без молока, печінка добре промиваємо, трохи обсушим з допомогою паперових рушників і подрібнити у фарш. Для цього зручно використовувати блендер або ж м’ясорубку.
В готовий яловичий марш вбиваємо яйця і додаємо вершки. Все ретельно перемішуємо.
Поступово засипаємо борошно, щоб маса була однорідною. Посолити і поперчити суміш. Розмішуємо.
Сковороду, змащену рослинним маслом, розігріваємо виливаємо черпаком тісто, так, щоб вийшов млинець на всю сковороду. Обсмажуємо млинець з обох сторін по кілька хвилин, щоб він підрум’янився. Смажимо таким чином всі млинці.
Цибулю і моркву чистимо. Цибулю нарізаємо невеликими шматочками, а моркву натираємо з допомогою великої терки.
Обсмажуємо овочі до золотистого кольору.
Збираємо торт. Корж викладаємо на тарілку, промазуємо його майонезом і кладемо частину овочевої засмажки. Перекладаємо її іншим коржем і також змащуємо майонезом і кладемо овочі. Продовжуємо таким чином всі коржі. Останній шар можна прикрасити зеленню.
Приємного апетиту!
Печінковий торт Печінковий торт без молока Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з яловичої печінки Печінковий торт на сковороді з яловичої печінки