Печінковий торт зі сметаною виходить менш калорійним, ніж з майонезом. Спробуйте апетитну і більш корисну закуску для вашого столу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловича печінка – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сметана – 400 гр.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування печінкового торта з яловичої печінки зі сметаною? Очищаємо овочі від шкірки. Морква пропускаємо через крупну тертку, цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді до прозорості. Можна трохи посолити.

Приготуємо соус. Часник пропускаємо через прес, подрібнюємо трохи свіжої зелені і додаємо в сметану. Соус ретельно перемішуємо.

Печінку очистити від плівки, промиваємо під водою і пропускаємо через м’ясорубку. Подрібнену яловичу печінку змішуємо з яйцями, сіллю, молоком і борошном. Розмішуємо тісто.

Розігріваємо сковороду і обсмажуємо печінкові млинці до готовності.

Викладаємо на плоску тарілку печінковий шар, обмазуємо його сметанним соусом. Далі викладаємо пасеровку з моркви і цибулі.

Знову кладемо печінковий млинець. Повторюємо шари.

Готовий торт залишаємо ненадовго в холодильнику. Потім блюдо можна прикрасити залишилася зеленню і подавати до столу. Приємного апетиту!

Печінковий торт Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з часником Печінковий торт зі сметаною Печінковий торт класичний