Звичайний класичний печінковий торт прийнято готувати на основі коржів, спечених на сковорідці зразок борошняних млинців. Але в цей раз ми пропонуємо вам рецепт смачного і швидкого торта з печінкового фаршу, доведеного до готовності в духовій шафі разом з іншими інгредієнтами. Рецепт нескладний, всім радимо його випробувати і порадувати себе і сім’ю новим смаком. Такий торт можна запікати не тільки в духовій шафі, але і в мультиварці на режимі «Випічка».
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Куряча печінка або Свиняча печінка або Яловича печінка – 0.5 кг
- Морква – 0.5 кг
- Цибуля ріпчаста 0.5 кг
- Манна крупа – 0.5 склянки
- Молоко коров’яче – 0.5 склянки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Майонез – 150 гр.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування печінкового торта в духовці? Печінка, зачищену від плівок, потрібно добре обсушити, а потім пропустити через м’ясорубку або ж перебити блендером для отримання фаршу.
У фарш додати манку, молоко, все гарненько розмішайте і охолодіть годину в холодильнику.
Цибулю кубиками і моркву, дрібно нарізану або натерту на тертці, обсмажте на сковороді.
Гарненько змастіть рослинною олією і посипте трохи панірувальними сухарями форму для запікання торта або чашу мультиварки.
На дно форми викладіть одну третину від овочевий піджарки.
Наверх – третину фаршу з печінки. Змастіть всі трохи майонезом.
Повторіть шари піджарки і печінкового фаршу ще двічі, змастіть верх майбутнього торта майонезом. Час випічки 1 годину (в духовій шафі з температурою 180 градусів або ж в мультиварці на режимі «Випічка»).
Коли готовий торт трохи охолоне, прикрасьте його за своїм смаком і пригощайте своїх гостей або домашніх.
Приємного апетиту!
Десерти Печінковий торт в духовці Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт зі свинячої печінки з морквою і цибулею