В даному рецепті вам пропонується приготувати торт з курячої печінки зі сметаною. Сметана дозволяє спекти печінкові млинці більш товстими і ніжними. Для змазування млинчиків також береться сметана з часником. Прослаивается такий торт смаженими цибулею і морквою. У вас вийде блюдо, гідне святкового столу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 1 склянка
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування печінкового торта з курячої печінки зі сметаною? Почистіть цибулини і моркву. Цибуля нашаткуйте на тоненькі чверть кільця, а морква подрібніть на крупну тертку. Ці овочі обсмажте до золотистого кольору на невеликій кількості рослинного масла.
Часник почистіть і подрібніть на часничниці. В окрему миску покладіть 6 ст. л. сметани і змішайте її з подрібненим часником.
Курячу печінку добре промийте і подрібніть в пюре за допомогою блендера.
В печінковий пюре розбийте яйця, насипте борошно і покладіть решту сметану.
Потім це тісто посоліть і посипте перцем за смаком, добре перемішайте і залиште на 20 хвилин.
Сковорідку намажте олією і добре розігрійте, щоб при випічці млинці не приставали до дна. З приготованого тесту спечіть 6 печінкових млинців. Обсмажуйте їх на невеликому вогні до рум’яного кольору з обох сторін. Приготовлені млинці остудіть.
На велику плоску тарілку по черзі укладіть всі спечені млинці, змащуючи кожен сметанно-часниковим соусом і перекладаючи обсмаженими цибулею і морквою.
Останній млинець намажте соусом і декорують натертим жовтком. Торт на 2 години поставте в холодильник, а потім можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Печінковий торт Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт зі сметаною