Печінковий торт з помідорами – прекрасний варіант для святкової закуски. Виглядає яскраво і урочисто. Прикрасити такий торт можна по-різному, доклавши до цього свою фантазію і невеликі зусилля. Печінковий торт виходить ніжним, можна сказати, тане в роті, якщо його залишити на ніч в холодильнику.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Куряча печінка – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Яйце перепелине – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Майонез – 400 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Масло рослинне – 150 гр.

Процес приготування:

Готувати печінковий торт з помідорами просто! Моркву ретельно вимийте, одну зваріть до повної готовності на невеликому вогні. Решту моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть, одну цибулину відкладіть, решту дрібно наріжте.

Перепелині яйця заздалегідь відваріть протягом 6 хвилин, остудіть і очистіть від шкаралупи, перед прикрасою торта наріжте на чотири частини.

Для печінкового торта підійде будь-яка печінку. Свинячу або яловичу печінку потрібно попередньо вимити і вимочити в молоці. Курячу печінку ретельно промийте під проточною водою, очистіть від зайвого жиру. Викладіть в чашу блендера разом з цибулею, нарізаною на кілька частин, подрібніть, додайте курячі яйця, сіль, перець і сметану.

Ретельно перемішайте тісто. Добре розігрійте Сковороду, змастіть невеликою кількістю рослинного масла і акуратно налийте печінковий тісто, розрівняйте, надаючи округлу форму. Смажте млинець, поки верх не загусне, потім з допомогою лопатки переверніть на іншу сторону і смажте ще близько хвилини.

Готові печінкові млинці покладіть на тарілку і займіться начинкою.

Глибоку нагрійте сковороду, налийте трохи олії і викладіть натерту на крупній тертці моркву і подрібнений ножем ріпчасту цибулю. Обсмажте до золотистого кольору і остудіть.

Помідор добре помийте і наріжте півкільцями.

Почніть збирати печінковий торт. Візьміть гарне блюдо або тарілку, викладіть печінковий млинець, змастіть невеликою кількістю майонезу, викладіть столову ложку обсмажених овочів і розподіліть по всій поверхні печінкового млинчика.

Викладіть наступний млинець, змастіть майонезом і рівномірно розподіліть півкільця помідора. Так зберіть весь закусочний торт, чергуючи начинку.

Верхній шар змастіть тонким шаром майонезу. Зелений лук ретельно промийте під проточною водою. Обсушіть його або струсіть зайву вологу, дрібно нарубаєте гострим ножем. Посипте торт зверху і з боків.

Зварену моркву очистіть і наріжте тонкими скибочками. З тонких слайсів скрутіть рулетики, схожі на бутони троянд, і помістіть їх в центрі печінкового торта. По колу закусочного торта розподіліть четвертинки перепелиних яєць. Печінковий торт можна подавати на стіл, але краще залишити на кілька годин для просочення в холодильнику.

Приємного апетиту!

Печінковий торт з курячої печінки зі сметаною Печінковий торт класичний Печінковий торт на сковороді з курячої печінки Печінковий торт ПП Торти