Пропонуємо вашій увазі класичний і перевірений роками рецепт консервованого перцю в томатному соку. Виходить кисло-солодка закуска, яка під час застіль першої відлітає з святкового столу.
Інгредієнти: на 3 л.
- Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
- Помідори свіжі – 3,5 кг
- Сіль – 100 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Часник – 10 зуб.
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет білий винний – 50 мл
Процес приготування:
Рецепт приготування консервованого перцю в томатному соку смачний! Овочі перебрати і помити.
Для соку взяти помідори м’ясистих сортів. Порізати на 4 частини.
Попустити помідори через м’ясорубку.
Вилити томати у велику каструлю для варива. Потрібно взяти точно 3 л томатного пюре.
Поставити каструлю з соком на вогонь. Солодкий болгарський перець почистити від насіння, видалити білі перегородки. Порізати перці на 4 частини.
Відважити цукровий пісок.
Відміряти сіль і олію без запаху.
Коли закипить томатний сік, всипати цукровий пісок і сіль, перемішати і влити рослинне масло.
Дочекатися повторного закипання, опустити в масу болгарський перець.
Після закипання варити ще 15 хв. часник Очистити, пропустити його через прес.
Відміряти потрібну кількість оцту. Можна використовувати і 9 % оцет, але заготівля вийде кисліше.
Покласти в каструлю часник, перемішати і варити ще 5 хв
Влити оцет, перемішати і розкласти заготовку по простерилизованным банкам.
Банки з перцем закатати.
Перевернути заготовки вниз кришками під теплим пледом і дати дійти повільно до кімнатної температури.
Приємного апетиту!
Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму