Пропонуємо вашій увазі класичний і перевірений роками рецепт консервованого перцю в томатному соку. Виходить кисло-солодка закуска, яка під час застіль першої відлітає з святкового столу.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
  • Помідори свіжі – 3,5 кг
  • Сіль – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Часник – 10 зуб.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцет білий винний – 50 мл

Процес приготування:

Рецепт приготування консервованого перцю в томатному соку смачний! Овочі перебрати і помити.

Для соку взяти помідори м’ясистих сортів. Порізати на 4 частини.

Попустити помідори через м’ясорубку.

Вилити томати у велику каструлю для варива. Потрібно взяти точно 3 л томатного пюре.

Поставити каструлю з соком на вогонь. Солодкий болгарський перець почистити від насіння, видалити білі перегородки. Порізати перці на 4 частини.

Відважити цукровий пісок.

Відміряти сіль і олію без запаху.

Коли закипить томатний сік, всипати цукровий пісок і сіль, перемішати і влити рослинне масло.

Дочекатися повторного закипання, опустити в масу болгарський перець.

Після закипання варити ще 15 хв. часник Очистити, пропустити його через прес.

Відміряти потрібну кількість оцту. Можна використовувати і 9 % оцет, але заготівля вийде кисліше.

Покласти в каструлю часник, перемішати і варити ще 5 хв

Влити оцет, перемішати і розкласти заготовку по простерилизованным банкам.

Банки з перцем закатати.

Перевернути заготовки вниз кришками під теплим пледом і дати дійти повільно до кімнатної температури.

Приємного апетиту!

Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму