Хочу запропонувати приготувати ароматну закуску, яка стане ошатним прикрасою на вашому святковому торжестві. Перець, маринована в томатному соку виходить особливо смачною, що просто неможливо зупинитися.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Томатний сік – 1,5 л.
  • Болгарський перець солодкий – 2,5 кг
  • Масло оливкове – 0,5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 0,5 склянки
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0,75 ст.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування перців, маринованих в томатному соку? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для маринованого перцю в томатному соку.

Томатний сік вилийте в каструлю з товстим дном і поставте на середній вогонь, додайте необхідну кількість оливкової олії, столового оцту, цукру та кухонної солі. Доведіть до кипіння і варіть томатну заливку приблизно 10-15 хвилин, зменшивши вогонь.

Тим часом болгарський перець вимийте, а потім очистіть від насіння і серцевини, після чого довільно нарізати на кілька частин залежно від розміру овочів. В томатну заливку викладіть підготовлений болгарський перець. Доведіть до кипіння і варіть приблизно 20-25 хвилин, періодично помішуючи.

Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Гарячу закуску акуратно розкладіть по стерильним банкам, і накрийте стерильними кришками.

Увімкніть духовку для розігріву, встановивши температуру 160 градусів. На деко покладіть банки з яскравою ароматною закускою, а потім поставте їх у духовку на 15-20 хвилин для стерилізації.

Гарячі банки з болгарським перцем акуратно вийміть з духовки, добре закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з закускою догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 10-12 годин, закутавши теплою ковдрою.

Потім переверніть охолоджені банки з маринованим перцем в томатному соку і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Салати з болгарського перцю на зиму