Салат «Кобра» з помідорів – пікантна заправка, яка чудово доповнить різні страви з м’яса. Для того, щоб приготувати таку закуску в домашніх умовах, вам потрібно нехитрий набір продуктів і чітке дотримання покрокової інструкції, яка представлена вашій увазі.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 кг
  • Яблука (кислі) – 0.5 кг
  • Морква – 0.5 кг
  • Перець чилі – 50 гр.
  • Часник – 200 гр.
  • Масло рослинне – 200 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Підготуйте всі інгредієнти, які знадобляться нам для приготування салату кобра з помідорів на зиму. Солодкий перець необхідно вимити, розрізати на чотири частини, видалити плодоніжку і насіння. Яблука також промиваємо, розрізаємо на чотири частини, позбавляємося від серцевини. Промиті помідори, так само як і очищену моркву нарізаємо на чотири частини.

Потім всі нарізані овочі переводимо в пюреобразное стан за допомогою м’ясорубки.

Після цього овочеве пюре переливаємо в каструлю, ставимо на помірний вогонь. Після того, як маса закипить, варимо її протягом години. У процесі варіння не забувайте періодично помішувати пюре.

Тим часом очищаємо від лушпиння часник, потім беремо гострий перець і видаляємо у нього хвостики.

Після цього часник разом з гострим перцем пропускаємо через м’ясорубку.

Наступний крок – в овочеву масу відправляємо пюре з перцю і часнику, цукор, оцет і рослинне масло. Все перемішуємо і варимо протягом десяти хвилин.

Знімаємо каструлю з вогню. Розливаємо салат в стерилізовані банки, закатуємо кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо щільним ковдрою до повного охолодження вмісту банок.

Приємного апетиту!

Гострі салати на зиму Салат з моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і часнику на зиму Салати без кабачків на зиму Салати без капусти на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати у власному соку на зиму