Шматочки перцю в томатній заливці – звучить смачно, правда? Пропонуємо і вам влаштувати таку апетитну заготовку з болгарського перцю. Вона добре варто взимку і без оцту, при цьому овочі зберігають смак свіжих.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Болгарський перець солодкий – 10 кг
- Помідори свіжі – 5 кг
- Сіль – 180 гр.
Процес приготування:
Відібрати міцні перці, перебрати їх оглянути, чи немає гнилих місць.
Помити плоди, видалити плодоніжки. Порізати перці соломкою з шириною близько 1,5 см.
Помідори помити, зняти зелені хвостики і порізати на частини. За допомогою соковижималки видавити сік з томатів. Влити в каструлю, додати сіль із розрахунку 30 гр. солі на 1 л. томатного соку. Довести до кипіння і варити 3 хв
Розкласти сирої перець за заздалегідь простерилизованным банкам.
Залити перець киплячим томатним соком.
Банки накрити кришками, не закручуючи. Встановити в каструлю з рушником на дні, залити в каструлю гарячу воду і стерилізувати тару 30-40 хв. в залежності від того, якого обсягу банки.
Після закінчення стерилізації банки закатати, перевернути догори дном, укутати в що-небудь тепле і залишити повністю охолонути.
Приємного апетиту!
Салати з болгарського перцю на зиму