Заготівля болгарського перцю на зиму не тільки найпростіша з усіх, але і дуже смачна, на мій погляд. Яскравий болгарський перець чудово прикрасить будь-який святковий торжество і стане відмінним доповненням до основних страв. Пропоную приготувати перець в томатному соку на зиму.
Інгредієнти: на 2 л.
- Болгарський перець солодкий – 2 кг
- Томатний сік – 1 л
- Масло рослинне – 1 ст.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Оцет столовий 9% – 50 гр.
- Часник 7 зуб.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Болгарський перець ретельно вимийте, обсушіть, а потім очистіть від насіння і серцевини і наріжте на кілька частин залежно від розміру, щоб вийшли часточки або півкільця. Спосіб нарізки не принципове. Якщо хочете, щоб заготовка вийшла ошатною і святковою, використовуйте різнокольоровий болгарський перець.
Часник очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими пластинками.
Томатний сік вилийте в металевий посуд з товстим дном.
Додайте нарізаний часник.
Ємність поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння.
Викладіть нарізаний болгарський перець, знову доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 5-7 хвилин.
Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
Гарячу закуску акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками.
Переверніть банки з перцями догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою, приблизно на 12 годин.
Потім переверніть охолоджені банки з маринованим перцем в томатному соку і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму