Заготівля болгарського перцю на зиму не тільки найпростіша з усіх, але і дуже смачна, на мій погляд. Яскравий болгарський перець чудово прикрасить будь-який святковий торжество і стане відмінним доповненням до основних страв. Пропоную приготувати перець в томатному соку на зиму.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Болгарський перець солодкий – 2 кг
  • Томатний сік – 1 л
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Оцет столовий 9% – 50 гр.
  • Часник 7 зуб.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Болгарський перець ретельно вимийте, обсушіть, а потім очистіть від насіння і серцевини і наріжте на кілька частин залежно від розміру, щоб вийшли часточки або півкільця. Спосіб нарізки не принципове. Якщо хочете, щоб заготовка вийшла ошатною і святковою, використовуйте різнокольоровий болгарський перець.

Часник очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими пластинками.

Томатний сік вилийте в металевий посуд з товстим дном.

Додайте нарізаний часник.

Ємність поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння.

Викладіть нарізаний болгарський перець, знову доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 5-7 хвилин.

Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Гарячу закуску акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками.

Переверніть банки з перцями догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою, приблизно на 12 годин.

Потім переверніть охолоджені банки з маринованим перцем в томатному соку і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму