Якщо у вас обмежений час для роботи на кухні, можете заготовити перець на зиму в магазинному томатному соку. Вийде також смачно, як і заготівля з помідорами. У даному рецепті вам пропонується законсервувати перець цілими плодами, тільки візьміть міцні і неушкоджені плоди. Рецепт зручний для заготівлі великої кількості перців. Готуємо без стерилізації.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Болгарський перець солодкий – 2.5 кг
  • Томатний сік – 2 л
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати перець в магазинному томатному соку. Ретельно помийте перці під проточною водою. Потім наколіть виделкою плоди в декількох місцях, щоб овочі добре промариновались всередині.

Потім перці треба пробланшировать. Для цього закип’ятіть в каструлі чисту воду. На 2 хвилини опускайте перці в окріп, поклавши їх у друшляк.

В іншу каструлю налити томатний сік і закип’ятіть його. Додайте в сік розраховане кількість солі, цукру і масла. Сік перемішайте і поваріть 2-3 хвилини і налийте до соку оцет. Порційно кладіть у киплячий томатний сік перці і проваривайте кожну порцію по 10 хвилин від початку кипіння.

Зварені перці перекладайте в стерильні банки, намагаючись укласти їх найбільш щільно. Вогонь під каструлею не вимикайте.

Потім перці в банках залийте киплячим соком і закатайте прокип’яченими кришками. Остудіть перець в перевернутому стані і під «шубою». Охолоджені банки перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Салати з болгарського перцю на зиму