Ароматні, соковиті, пікантні перці в томатному соусі – закуска, яка зробить апетитніше будь-яку страву! Всі інгредієнти в рецепті натуральні, а значить, можна їсти в своє задоволення. Це дуже смачно!
Інгредієнти: на 5 арк.
- Болгарський перець солодкий – 5 кг
- Помідори свіжі – 4 кг
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 200 мл
- Часник – 6 зуб.
Процес приготування:
Рецепт перцю в томатному соусі на зиму гранично простий! Помідори промиваємо і видаляємо черешки. Розрізаємо на 4 частини і подрібнюємо блендером до однорідного пюре.
Перець також миємо та очищаємо його від насіння. Після цього розрізаємо на смужки.
Перекладаємо томати і перець в каструлю, додаємо сіль, цукор і рослинне масло. Доводимо всю масу до кипіння і продовжуємо варити ще півгодини. Перед самою готовністю додаємо подрібнений часник.
Вливаємо оцет, розмішуємо і розкладаємо перці в стерилізовані банки. Закатуємо і перевертаємо на кришки. Закутуємо пледом до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму