Ароматні, соковиті, пікантні перці в томатному соусі – закуска, яка зробить апетитніше будь-яку страву! Всі інгредієнти в рецепті натуральні, а значить, можна їсти в своє задоволення. Це дуже смачно!


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Болгарський перець солодкий – 5 кг
  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Часник – 6 зуб.

Процес приготування:

Рецепт перцю в томатному соусі на зиму гранично простий! Помідори промиваємо і видаляємо черешки. Розрізаємо на 4 частини і подрібнюємо блендером до однорідного пюре.

Перець також миємо та очищаємо його від насіння. Після цього розрізаємо на смужки.

Перекладаємо томати і перець в каструлю, додаємо сіль, цукор і рослинне масло. Доводимо всю масу до кипіння і продовжуємо варити ще півгодини. Перед самою готовністю додаємо подрібнений часник.

Вливаємо оцет, розмішуємо і розкладаємо перці в стерилізовані банки. Закатуємо і перевертаємо на кришки. Закутуємо пледом до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму