Багато господинь віддають перевагу заготівлі персикового компоту цілими плодами і з кісточкою, адже він визнається найбільш смачним. У цьому рецепті вам пропонується зробити компот без цукру, що буде корисніше як дорослим, так і дітям. Для цього варіанту персики потрібно очистити від шкірки. Фрукти вибирають невеликі і трохи недостиглі. Готуємо узвар методів подвійний заливки.
Інгредієнти: на 3 л.
- Персик – 1 кг
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Приступимо до готування персикового компоту без стерилізації з кісточкою на зиму. Вибрані для компоту персики спочатку потрібно очистити від шкірки. Персики добре помийте. Потім покладіть їх в глибокий посуд і на 1 хвилину повністю залийте окропом. Потім гарячу воду злийте, на пару хвилин залийте персики холодною водою, після чого зніміть шкірку.
Заздалегідь банки промийте з харчовою содою і стерилізуйте будь-яким способом. Очищені від шкірки персики укладіть в банки, заповнюючи їх на ½ об’єму, хоча кількість можна змінити за своїм бажанням.
Потім персики в банках залийте окропом, прикрийте стерильними кришками, що щільно укутайте теплим рушником і залиште на 30 хвилин.
Після закінчення цього часу гарячу воду з банок злийте через спеціальну кришку і персики повторно залийте окропом. Так як плоди при першій заливці вберуть частина рідини, для повторної заливки води потрібно буде трохи більше.
Банки відразу герметично закупорьте і перевірте надійність закачування. Потім поставте їх на кришки і на одну добу укутайте теплим покривалом. Після закінчення цього часу остиглий персиковий компот з кісточками перенесіть на зберігання в прохолодне місце. Такий компот небажано зберігати більше року. Цукор або його замінники можете додавати перед вживанням.
Смачних і вдалих заготовок!