Кабачок, як правило, не має яскравого смаку в закатках. Але, закатанный з аличею він насичується її солодким ароматом і, настоявшись, нагадує на смак кисло-солодкий ананас. У такому вигляді його дуже зручно використовувати в салатах замість заморського інгредієнта. Повірте, різницю ніхто не помітить. А також взимку ви зможете насолоджуватися приємним смаком компоту і радувати себе незвичайним десертом.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Кабачки (малі) – 3 шт.
  • Алича – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 4,5 л.
  • Лимонна кислота – 2 ч. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот з аличі і кабачків без стерилізації, аличу і кабачки ретельно вимийте. З кабачка зріжте шкірку і вирізати серцевину з насінням. Поріжте його на кубики.

Банки вимийте з содою і відправте в духовку на стерилізацію. На дно банок засипте шматки кабачка на ¼ банки і приблизно стільки ж ягоди. Банку повинна бути заповнена на половину або на 2/3. У каструлю наберіть воду і закип’ятити.

Влийте окріп в банки і накрийте кришками. Дайте постояти 5 хвилин.

Перелийте воду з банок назад в порожню каструлю, скориставшись спеціальною кришкою для проціджування. Насипте в неї цукор, поставте на вогонь і закип’ятити.

В кожну банку всипте по 1 ч. л. лимонки і влийте гарячий сироп. Закрутіть кришки на банках і переверніть їх догори дном. Накрийте ковдрою і залиште на ніч остигати. Компот буде повністю готовий і смачний через 2 місяці.

Приємного апетиту!

Компот з аличі Компот з аличі на 1 літрову банку Компот з аличі на 3-х літрову банку Компоти