Підосичники тушковані з картоплею в сметані простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Якщо красноголовців виявилося в наявності небагато, але потрібно смачно нагодувати всю сім’ю, можна додати до грибів картоплю і тушкувати все разом. Це збільшить обсяг підсумкового страви і забезпечить поживність і ситність. Крім того, картопля встигне просочитися грибним соком і стане набагато смачніше. Для зручності пропонуємо використовувати відразу дві сковороди, адже перед змішуванням красноголовців з картоплею потрібно попередньо їх обсмажити окремо.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Підосичники свіжі – 300 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Картопля – 500 гр.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Петрушка – 2 гілки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати підосичники тушковані з картоплею в сметані легко! Підосичники зачищаємо від бруду, вирізаємо дефекти, якщо вони є. Ретельно гриби промиваємо в проточній воді, щоб позбутися від залишкових забруднень. Промиті гриби нарізаємо невеликими шматочками довільної форми і складаємо в каструлю. Заливаємо підосичники водою і ставимо на плиту. З моменту закипання варимо гриби протягом тридцяти хвилин. Періодично знімаємо пінку шумівкою. Після закінчення часу варіння відкидаємо гриби на друшляк і даємо воді стекти.

Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо на дрібні кубики. У сковороді розігріваємо рослинне масло і кладемо в нього подрібнену цибулю. При періодичному помішуванні обсмажуємо його до легкої золотавості.

Коли цибулю злегка зарум’яниться, додаємо до нього відварені і проціджений від відвару гриби, сметану, сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо всі інгредієнти і тушкуємо разом протягом п’ятнадцяти хвилин. Сковорідку краще накрити кришкою, щоб зберегти вологу для гасіння. Не забуваємо періодично помішувати грибну масу – вона легко пригорає.

Поки гриби тушкуються, займемося картоплею. Очищаємо його від шкірки, миємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими паличками або невеликими шматочками будь-якої іншої форми. В окремій сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому картоплю на середньо-сильному вогні. Потрібно домогтися рум’яної скоринки, при цьому внутрішня частина картопляних шматочків може залишатися злегка сирої. Пізніше під час гасіння картопля дійде до повної готовності. Коли з’явиться рум’яна кірочка, посипаємо картоплю сіллю за смаком, перемішуємо і знімаємо з плити.

Поверх тушковані в сметані красноголовців викладаємо обсмажену картоплю. Посипаємо поверхню тертим на крупній тертці сиром і накриваємо сковорідку кришкою. Знижуємо температуру плити до мінімуму і тушкуємо гриби з картоплею десять-п’ятнадцять хвилин, поки картопляні шматочки не стануть повністю м’якими. Готову страву розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо дрібно нарізаною зеленню петрушки і подаємо до столу. Для аромату можна додатково посипати поверхню картоплі свіжомеленим чорним перцем.

Приємного апетиту!

Смажені підосичники Як приготувати підосичники - рецепти