Пиріжки – популярна випічка, яку хоча б раз у житті готувала будь-яка господиня. У кожної господині є свій ідеальний рецепт тіста. Я хочу поділитися рецептом тіста для пиріжків, приготовленого на воді і сухих дріжджах.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 440 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Готувати тісто для пиріжків на сковороді на сухих дріжджах на воді просто! Необхідну кількість теплої питної води налийте в глибоку ємність, додайте цукровий пісок, сіль і рослинне масло в необхідній кількості. Ретельно перемішайте до повного розчинення.

Потім поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна і додайте сухі дріжджі, ретельно перемішайте.

Після чого тісто добре вимісити руками, скачайте в велику кулю і викладіть в глибоку ємність.

Тісто накрийте харчової плівкою.

Коли тісто підніметься, гарненько обімніть його і залиште піднятися ще раз. Накривши харчовою плівкою.

Готове тісто розділіть на однакові частини. Розкачати кожну частину в коло і викладіть улюблену начинку. Начинку можна використовувати як солодку, так і солону.

Сформуйте акуратні пиріжки.

В глибоку сковороду з товстим дном налийте невелику кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені пиріжки, обсмажте їх до апетитної рум’яної скоринки з усіх боків.

Після чого подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для пиріжків Дріжджове тісто для смажених пиріжків на сковороді Пісне тісто для пиріжків Тісто для пиріжків на воді Тісто на воді для пиріжків смажених на сковороді Швидке тісто для пиріжків