Простий рецепт пісних вареників також оцінять і прихильники веганства. Страва порадує ніжним тістом і ситної начинкою. Підходить для гарячого перекусу або обіду.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати пісні вареники з картоплею, спершу слід очистити картоплю, залити його водою і поставити на плиту отвариваться.

Поки вариться картопля, можна починати замішувати тісто. Для цього просіваємо борошно з сіллю і поступово вливаємо в неї воду. Вимішуємо руками щільний гладкий ком.

даємо Тісту трохи відпочити, а потім його тонко розкочуємо. За допомогою круглого склянки вирізаємо кружечки для майбутніх вареників.

Повертаємося до картоплі. Коли він стане м’яким, зливаємо з нього воду, подрібнюємо в пюре і розмішуємо з сіллю і спеціями за смаком. Начинка готова.

кожен кружечок тіста кладемо трохи начинки, складаємо навпіл і акуратно склеюємо. Тепер вареники можна занурювати в киплячу воду, де варимо 3 хвилини.

Після варіння акуратно дістаємо вареники з картопляною начинкою в тарілку. Готово, можна подавати до столу!

Вареники Вареники з сирою картоплею Пісне тісто для вареників Тісто для вареників Тісто для вареників з картоплею