Лимонний кекс – це випічка, дуже актуальна в зимовий період. Вологий, ароматний кекс чудово доповнить святкову вечерю або повсякденне сімейне чаювання. Готується просто, легко замішується, не вимагає ретельного збивання.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 330 гр.
- Лимон (великий) – 1 шт.
- Цукор-пісок – 230 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Ванілін – за смаком
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Лимонний сік – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати пісний лимонний кекс, беремо красивий великий лимон і ретельно його моєму. Витираємо насухо. Нарізаємо на шматочки. Видаляємо всі кісточки і подрібнюємо блендером. Доводимо звичайною кип’яченою водою загальна вага лимонної маси до 270 грам.
Беремо глибоку ємність і змішуємо в ній цукор з олією.
Додаємо в отриману суміш нашу лимонну масу і ванілін. Добре перемішуємо.
Висипаємо в ємність розпушувач і акуратно перемішуємо. Наша заготовка для кексу побіліє, почне вирувати і збільшуватися в об’ємі.
Борошно просіваємо відразу в миску, в якій замішуємо тісто, і знову все перемішуємо.
змащуємо Рослинним маслом форму для випічки, перекладаємо в неї тісто, розрівнюємо і ставимо в духовку, заздалегідь розігріту до 180 градусів. Випікаємо близько 50-60 хвилин. Готовий кекс разом з формою перевертаємо на решітку і охолодити 10 хвилин. Потім знімаємо форму і викладаємо кекс на сервірувальне блюдо.
Поки кекс остигає, готуємо глазур для прикраси. У невелику миску насипати цукрову пудру і змішуємо її з лимонним соком. Сік додаємо частинами. Прикрашаємо кекс глазур’ю і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Кекси Кекси без яєць Кекси в духовці Кекси на рослинному маслі Лимонний кекс класичний