Хочете знати всі секрети приготування повітряного і дуже смачного лепешняку на ряжанка? Тоді цей рецепт – знахідка! Поєднання всіх використовуваних інгредієнтів настільки вдале, що манник просто тане у роті. Даний рецепт лепешняку на ряжанці – це рецепт смачного і повітряного задоволення!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Манна крупа – 250 гр.
  • Ряжанка – 250 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати дуже смачний повітряний маннік на ряжанка. Манну крупу заливаємо ряжанкою, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.

Поки набухає манна крупа, підготувати інші інгредієнти. Вершкове масло необхідно розтопити.

В окремій ємності з’єднайте розтоплене вершкове масло, цукор, ванільний цукор, соду і сіль. Перемішайте. За бажанням вершкове масло можна замінити на рослинну або кокосове.

Потім вбийте до решти інгредієнтів яйця. Усе ретельно збийте виделкою або вінчиком.

З’єднайте отриману суміш і набряклу манну крупу.

Форму для випічки промажте рослинним маслом, покладіть туди основу для лепешняку. Поставте майбутню випічку в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин. Не забувайте оцінювати готовність десерту з допомогою зубочистки – на ній не повинно бути налиплого тесту.

По готовності дістаньте десерт з духовки і охолодіть до кімнатної температури.

Дуже смачний і повітряний маннік на ряжанці готовий!

Приємного вам чаювання!

Манник Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на ряжанці