Пісний манник в мультиварці – дуже ароматне і неймовірно смачне ласощі до чаю. Його легко приготувати в духовці, так і в мультиварці. В мультиварці десерт виходить більш м’яким, зате не таким рум’яним. Тож прикрасимо його цукровою пудрою, а для начинки візьмемо трохи свіжої або замороженої вишні!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Манна крупа – 150 гр.
- Вода – 250 мл
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Мед – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 125 гр.
- Масло рослинне – 80 мл
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Яблука – 1 шт.
- Вишня – 150 гр.
- Цукрова пудра – 50 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пісного лепешняку в мультиварці? Манку з’єднуємо з цукром, заливаємо теплою кип’яченою водою і залишаємо на кілька хвилин, поки манка не набубнявіє.
Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.
Після цього додаємо в манку борошно, рослинне масло, рідкий мед і гашену оцтом соду. Засипаємо в тісто шматочки яблук і розмішуємо.
Вишню чистимо від кісточок і залишаємо для начинки.
Тепер беремо чашу мультиварки, промазуємо її рослинним маслом. Викладаємо ½ частину тіста рівним шаром, потім кладемо вишні і знову тісто. Встановлюємо в чашу мультиварки, вибираємо режим «Випічка» або «Запіканка» і чекаємо 60 хв.
Готовий манник посипаємо зверху цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Манник без молока Манник без яєць Манник в мультиварці Редмонд Манник з ягодами Маннік на воді без яєць Пісний манник