Пісний манник в мультиварці – дуже ароматне і неймовірно смачне ласощі до чаю. Його легко приготувати в духовці, так і в мультиварці. В мультиварці десерт виходить більш м’яким, зате не таким рум’яним. Тож прикрасимо його цукровою пудрою, а для начинки візьмемо трохи свіжої або замороженої вишні!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Манна крупа – 150 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 125 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Яблука – 1 шт.
  • Вишня – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пісного лепешняку в мультиварці? Манку з’єднуємо з цукром, заливаємо теплою кип’яченою водою і залишаємо на кілька хвилин, поки манка не набубнявіє.

Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.

Після цього додаємо в манку борошно, рослинне масло, рідкий мед і гашену оцтом соду. Засипаємо в тісто шматочки яблук і розмішуємо.

Вишню чистимо від кісточок і залишаємо для начинки.

Тепер беремо чашу мультиварки, промазуємо її рослинним маслом. Викладаємо ½ частину тіста рівним шаром, потім кладемо вишні і знову тісто. Встановлюємо в чашу мультиварки, вибираємо режим «Випічка» або «Запіканка» і чекаємо 60 хв.

Готовий манник посипаємо зверху цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Манник без молока Манник без яєць Манник в мультиварці Редмонд Манник з ягодами Маннік на воді без яєць Пісний манник