Смачний та ніжний десерт на сметані з сиром стане вашим улюбленцем. Манник можна приготувати, не докладаючи великих зусиль. Повітряний пиріг, безсумнівно, схвалять любителі домашньої випічки. Пропоную манник випікати в мультиварці, але можна пекти і в духовці.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Сир – 300 гр.
  • Сметана – 100 мл
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати маннік на сметані з сиром легко! Охолоджені яйця розділити на білки і жовтки.

В ємність з жовтками, додайте цукровий пісок і добре збийте міксером.

В отриману пишну масу додайте заздалегідь пробитий блендером сир, сметану і ванільний цукор. Змішайте в окремій мисці манну крупу і розпушувач. І всипте до отриманої раніше масі. Перемішайте тісто міксером і відставте в сторону для набухання манки.

Білки збийте до міцних піків.

В кілька прийомів введіть збиті білки в сирну масу. Акуратними рухами знизу вгору перемішайте тісто.

Чашу мультиварки змастіть невеликою кількістю масла і перекладіть сирне тісто. Кришку мультиварки закрийте. Виберете режим «Випічка», встановіть час приготування 1 годину.

Після звукового сигналу вимкніть прилад та залиште манник в мультиварці на 1 годину, не відкриваючи кришку.

Відкрийте кришку приладу. Вставте кошик для варіння на пару в чашу мультиварки.

Переверніть чашу мультиварки.

Таким чином, манник опиниться на тарілці.

Манник розріжте на порційні шматочки і за бажанням прикрасити цукровою пудрою.
Насолоджуйтеся смачним десертом.

Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на сметані класичний Мокрий манник Пишний маннік на сметані розсипчастий