Розсольник – універсальне блюдо, яке відмінно впишеться в постої меню. Традиційно цей суп готуватися з м’ясом і перловкою, але в вегетаріанському харчуванні в ньому не використовується м’ясо, а замість перловки додають рис. Але це нітрохи не псує смак страви, навпаки, робить суп легким і тонізуючим.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Огірки солоні – 3 – 5 шт.
  • Розсіл огірковий – 150 мл
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Зелень – 0.5 пучків
  • Лавровий лист – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати пісний суп з рисом просто! Очищаємо картоплю, нарізаємо його великими кубиками. Кип’ятимо воду, додаємо туди кілька горошин перцю, лавровий лист і нарізану картоплю. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо близько 20 хвилин.

Рис промиваємо кілька разів до прозорості води.

На розігріту сковороду з рослинним маслом висипаємо дрібно нарізану цибулю, смажимо до золотистого відтінку.

До цибулі додаємо моркву, натерту на крупній тертці, потім всипаємо рис, щоб він просочився маслом. Додаємо дрібно нарізані солоні огірки, заливаємо все огірковим розсолом, тушкуємо 15 хвилин.

Засмажку перекладаємо до вже сварившемуся картоплі, чекаємо, поки рис розм’якшиться, потім за смаком перчимо і солимо, додаємо зелень.

Вимикаємо вогонь, даємо супу трохи настоятися і можна пробувати. Вам точно сподобається!

Новости