Салат із сирих кабачків повинен заслужити ваше визнання, адже він легкий, освіжаючий і малокалорійний. Смак самого кабачка досить нейтральний і його можна змінити будь-якими добавками та заправкою. У цьому рецепті вам пропонується приготувати салат з додаванням огірків і цибулі. Важливо взяти для салату тільки молоді кабачки з тонкою шкіркою.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Оцет винний червоний – 2 ст. л.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з кабачків на стіл? Для салату з сирих кабачків важлива гарна нарізка. Для цього використовуйте спеціальну терку або можете нарізати овочі звичайної овочечисткою. Буде не так красиво, але смак салату не зміниться.
Ретельно помийте кабачок і огірки і видаліть у них кінчики. Серветкою овочі протріть насухо. Цибулю почистіть і наріжте на тонкі півкільця. Наріжте на тонкі слайсы кабачок і перекладіть його в салатницю. До кабачка додайте нарізану цибулю. Овочі полийте оцтом, перемішайте і залиште на 10 хвилин для маринування.
Поки кабачок з цибулею маринується, наріжте такими ж слайсами огірки. Часник почистіть і дрібно наріжте. Промийте пучок кропу і також дрібно нашаткуйте.
Потім злийте з салатниці всю рідину. Додати до кабачків з цибулею огіркові слайсы, подрібнені кріп і часник. Покладіть в салат зернову гірчицю. Заправте салат оливковою олією, акуратно перемішайте і можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Новости