Простий рецепт листкового салату Хризантема. Можна для його приготування використовувати будь-яку рибну консерву – в олії або у власному соку. Також знадобляться яйця, плавлений сир, яблуко і майонез. В якості прикраси використовуємо ріпчаста цибуля: вирізаємо з нього ту саму хризантему. Яблука рекомендуємо брати саме кислі або з легким ступенем солодощі, для гармонійного смаку.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Яблука – 1 шт.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Рибні консерви – 200 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати салат Хризантема з консервами? Яйця варимо круто протягом дванадцяти хвилин, заливаємо холодною водою і остуджуємо. Потім очищаємо від шкаралупи і поділяємо на білки і жовтки. Білки натираємо на дрібній тертці. Отриману стружку першим шаром викладаємо на сервірувальне блюдо. Покриваємо тонкою сіточкою з майонезу.

Яблуко промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на четвертинки. Зрізаємо шкірку і видаляємо насінну коробочку. Натираємо м’якоть на дрібній тертці. Викладаємо яблучний шар поверх білкового. Змащуємо майонезом.

Наступний шар – натертий на дрібній тертці плавлений сир. Щоб продукт добре натирався і не прилипав до тертці, рекомендуємо потримати його тридцять хвилин в морозилці. За цей час він достатньо затвердіє, але не стане крижаною.

З рибної консерви зливаємо сік або масло. Рибу розминаємо виделкою на дрібні шматочки. Викладаємо її поверх плавленого сиру і наносимо зверху майонезну сітку.

Завершальний шар – натерті на дрібній тертці залишилися варені жовтки. Посипаємо ними поверхню салату і злегка притискаємо зворотною стороною ложки. Салат сформований.

Робимо «хризантему» з ріпчастої цибулі. Для цього цибулю очищаємо від лушпиння і робимо по її окружності глибокі надрізи, але не до кінця. Для наочності дивимося фото. Поміщаємо надрізану цибулину в невелику глибоку миску і заливаємо холодною водою. Через тридцять-сорок хвилин «пелюстки» розкриються самі.

Розкрилася цибулину витягуємо з води, стряхиваем зайву вологу і перешкодимо «хризантему» на поверхню салату. Навколо маємо гілочки свіжої петрушки для імітації листя.

Смачного!

Новости