Випічка – одне із самих популярних напрямків у кулінарії. А якщо додати в блюдо корисні продукти, то можна отримати ще й комплекс вітамінів. До такій добавці можна віднести брусницю, багату вітамінами і мікроелементами.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Брусниця – 200 мл
- Цукор-пісок – 150 – 300 гр.
- Борошно – 300 гр.
- Маргарин вершковий – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Для крему: –
- Сметана 15% або Сметана 20% – 200 гр.
- Цукор-пісок – 100 – 150 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати пісочний пиріг з брусницею і сметаною, відокремлюємо жовтки від білків і гарненько перемішуємо з цукровим піском і ванільним цукром, додаємо соду, гашену 9% оцтом.
Розм’якшений маргарин або вершкове масло вмішуємо в отриману масу.
Борошно вищого сорту рівномірно засипаємо в ємність і замішуємо пісочне тісто.
Рясно змащуємо маслом форму для випікання і викладаємо тісто, формуючи бортики для пирога.
Ретельно промиваємо ягоду і даємо висохнути. Обсушену брусницю викладаємо на тісто рівномірно.
Заздалегідь ставимо за духовку на розігрів до 180 градусів. Випікаємо наш брусничний пиріг при даній температурі протягом 35 хвилин.
У процесі випікання пирога замішуємо крем зі сметани, збиваючи її з цукром. Отриманою масою заливаємо готову випічку. Виходить смачний пиріг з брусницею і сметаною! Приємного апетиту!
Заливний пиріг Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані