Випічка – одне із самих популярних напрямків у кулінарії. А якщо додати в блюдо корисні продукти, то можна отримати ще й комплекс вітамінів. До такій добавці можна віднести брусницю, багату вітамінами і мікроелементами.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Брусниця – 200 мл
  • Цукор-пісок – 150 – 300 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Маргарин вершковий – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Для крему: –
  • Сметана 15% або Сметана 20% – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 – 150 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати пісочний пиріг з брусницею і сметаною, відокремлюємо жовтки від білків і гарненько перемішуємо з цукровим піском і ванільним цукром, додаємо соду, гашену 9% оцтом.

Розм’якшений маргарин або вершкове масло вмішуємо в отриману масу.

Борошно вищого сорту рівномірно засипаємо в ємність і замішуємо пісочне тісто.

Рясно змащуємо маслом форму для випікання і викладаємо тісто, формуючи бортики для пирога.

Ретельно промиваємо ягоду і даємо висохнути. Обсушену брусницю викладаємо на тісто рівномірно.

Заздалегідь ставимо за духовку на розігрів до 180 градусів. Випікаємо наш брусничний пиріг при даній температурі протягом 35 хвилин.

У процесі випікання пирога замішуємо крем зі сметани, збиваючи її з цукром. Отриманою масою заливаємо готову випічку. Виходить смачний пиріг з брусницею і сметаною! Приємного апетиту!

Заливний пиріг Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані