З точки зору смакових вражень тонкий вірменський лаваш в пирогах виходить не гірше, ніж саморобний тісто, він смачний, соковитий і м’який. Такий пиріг навіть можна подавати на святковий стіл в якості закуски.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Лаваш – 3 шт.
- Сир – 400 гр.
- Зелень – 100 – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 50 мл
- Манна крупа – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Масло соняшникова – 5 – 7 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пирога з лаваша з сиром, сиром і зеленню в духовці? У миску розбийте два яйця, додайте молоко, добре перемішайте. Відокремте три столові ложки яєчної маси, вона знадобиться для змазування пирога.
решту яєчно-молочну масу додайте сир, манну крупу, сіль і перець, перемішайте. При бажанні можна скористатися блендером.
Зелень помийте і наріжте ножем. Додайте її в сирну масу і перемішайте.
Дно форми застелити пергаментним папером і змастіть соняшниковою олією.
Лаваш змастіть соняшниковою олією. На одну половину лаваша викладіть ¼ частину сирної начинки, другою половиною накрийте начинку, змастіть її маслом.
Знову викладіть на лаваш ¼ частину начинки, накрийте її половиною лаваша, змастіть його соняшниковою олією і повторіть цю процедуру ще два рази.
Поверхню пирога змастіть яєчно-молочною сумішшю і поставте в духовку на 30 хвилин. Запікайте пиріг при 220-230 градусів. Перед подачею на стіл, пиріг трохи остудіть.
Приємного апетиту!
Пироги