З точки зору смакових вражень тонкий вірменський лаваш в пирогах виходить не гірше, ніж саморобний тісто, він смачний, соковитий і м’який. Такий пиріг навіть можна подавати на святковий стіл в якості закуски.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Лаваш – 3 шт.
  • Сир – 400 гр.
  • Зелень – 100 – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 50 мл
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Масло соняшникова – 5 – 7 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пирога з лаваша з сиром, сиром і зеленню в духовці? У миску розбийте два яйця, додайте молоко, добре перемішайте. Відокремте три столові ложки яєчної маси, вона знадобиться для змазування пирога.

решту яєчно-молочну масу додайте сир, манну крупу, сіль і перець, перемішайте. При бажанні можна скористатися блендером.

Зелень помийте і наріжте ножем. Додайте її в сирну масу і перемішайте.

Дно форми застелити пергаментним папером і змастіть соняшниковою олією.

Лаваш змастіть соняшниковою олією. На одну половину лаваша викладіть ¼ частину сирної начинки, другою половиною накрийте начинку, змастіть її маслом.

Знову викладіть на лаваш ¼ частину начинки, накрийте її половиною лаваша, змастіть його соняшниковою олією і повторіть цю процедуру ще два рази.

Поверхню пирога змастіть яєчно-молочною сумішшю і поставте в духовку на 30 хвилин. Запікайте пиріг при 220-230 градусів. Перед подачею на стіл, пиріг трохи остудіть.

Приємного апетиту!

Пироги