Пиріг сподобається тим, хто любить виключно ягідні десерти без сторонніх добавок, як сир, сметана тощо. Велика кількість вишневої начинки, яка скріплена желе, приготованим на її ж соку.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 420 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 190 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Вишня – 500 мл
  • Вода – 370 мл
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Желатин харчовий – 20 гр.
  • Бадьян – 1 зірка

Процес приготування:

Почнемо готувати пісочний пиріг з вишнею та желе. Якщо у вас немає планетарного міксера, нічого страшного, пісочне тісто цілком успішно замішується і без використання подібних пристосувань, підійде і звичайна вилка або жорстка силіконова лопатка. Масло дістаньте з холодильника за 15-20 хвилин до початку готування, щоб воно встигло розм’якнути при кімнатній температурі. У чашу міксера викладіть всі інгредієнти для тіста, за винятком борошна. На маленькій швидкості перемішайте все до однорідності.

По частинах введіть просіяне борошно. У вас повинно вийти круте і розсипчасте тісто.

Сформуйте з отриманої маси кулю, загорнути в плівку і приберіть в холодильник на 20 хвилин.

Підготуйте пергамент для застилания форми. Розкачайте на аркуші пласт тіста і обріжте під діаметр дна майбутнього пирога. Перекладіть цей пласт на дно форми і притисніть пергамент до цієї частини з допомогою рознімних бортів. На іншому аркуші розкачайте частину тіста у довгий і вузький пласт, з нього будуть формуватися бортики. Обріжте пласт під довжину окружності вашої форми, акуратно покладіть його всередину і сгладьте всі шви. Дно коржа наколіть виделкою.

Всередину піщаної основи покладіть великий аркуш пергаменту чи фольги і засипте який-небудь крупою. Найчастіше використовується рис, сочевиця або квасолю і горох.

Випікайте корж в духовій шафі при температурі 180 С протягом 30 хвилин. Потім дістаньте пергамент з крупою і допекайте ще 10 хвилин, щоб підрум’янилося дно.

Перед приготуванням начинки замочіть желатин в 120 мілілітрах води або соку, щоб він набух. Вишневий сік можете або злити з вашої вишні, якщо вона консервована або заморожена, або замінити покупними, якщо вишня свіжа. Перелийте його в сотейник, додайте бадьян, воду і цукор і доведіть до кипіння на маленькому вогні.

Зніміть сотейник з вогню, вийміть бадьян і додайте вишню. Коли вміст каструлі охолоне до 75 градусів, введіть набряклий желатин і перемішайте до повного його розчинення.

Остудіть вишневу начинку до того моменту, поки не помітите, що желатин почав діяти. Потім перекладіть її в пісочну основу, розрівняйте і приберіть пиріг в холодильник до повного застигання.

Смачного!

Пиріг з вишнею з пісочного тіста Пироги Пироги з вишнею Пісочний пиріг з вишнею та сметанною заливкою