Ця смачна домашня випічка, по суті, являє собою кошик з тонкого хрусткого тіста, заповнену малиновою начинкою. Пісочне тісто, а варіантів багато, замішуємо на основі борошна, вершкового масла і жовтків. У цьому рецепті вам пропонується зробити прошарок з сиру, що буде смачніше, але можна і без нього. Малина для пирога повинна бути сухою, інакше дасть багато соку і тісто не пропечеться.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно – 175 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Вода – 1 ст. л.
- Малина – 300 гр.
- Сир Маскарпоне – 150 гр.
- Сир – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пісочного пирога зі свіжою малиною? У посуд для замішування тіста покладіть нарізане шматочками холодне вершкове масло, два жовтки, насипте сіль і столову ложку цукру і додайте ложку крижаної води.
Потім через густе сито насипте вказане в рецепті кількість пшеничного борошна. Тісто рукою швидко, щоб не нагрілося, вимісіть.
Потім загорніть в поліетиленовий пакет або шматок харчової плівки і на 30 хвилин покладіть в морозилку, адже для розсипчастого і хрусткого пирога важливо дуже холодне тісто.
За цей час підготуйте сирну складову начинки. В окремому посуді перемішайте міксером до однорідного стану сир і сир з яйцями і ложкою цукру.
Охолоджене пісочне тісто трохи розкачати в корж товщиною до 1 см, не більше. Корж перекладіть в змащену маслом форму для випічки, сформувавши по краю бортик для начинки. Цю пісочну основу пирога на 20 хвилин поставте в духовку, розігріту до 200°С.
Потім її вийміть з духовки, трохи остудіть і рівним шаром викладіть на неї сирну начинку.
Поверх начинки рівномірно розкладіть малину, трохи занурюючи її в сир. Продовжіть випічку пирога з малиною в духовці при тій же температурі ще 15 хвилин. Випечений пиріг остудіть, акуратно вийміть з форми, а якщо форма гарна, то в ній подайте малиновий пиріг на пісочному тісті до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Пиріг з малиною Пиріг з малиною в духовці