Коли зовсім немає сил і часу на приготування, але страшенно хочеться чого-небудь смачного і ситного, найкращий вихід – піца-«ледащо».
Інгредієнти: на 5 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Кефір – 0.5 склянки
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Для начинки: –
- Сардельки – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
- Томатний соус – 2 ст. л.
- Сир – 100 – 150 гр.
- Помідори свіжі або Болгарський перець солодкий – 1 шт.
Процес приготування:
Для того, щоб приготувати піцу на кефірі з сиром і помідорами в духовці, розтоплене вершкове масло, кефір, сіль, пшеничне борошно і розпушувач ретельно змішуємо у великій мисці. За консистенцією тісто має бути густим.
Отриману масу формуємо в тонкий млинець, не товщі 1 див. Для того, щоб тісто не прилипало до рук, їх треба злегка змочити холодною водою.
Далі готуємо начинку. Нарізаємо кільцями червоний болгарський перець (або помідори), сардельки (їх можна замінити вареною ковбасою), обсмажуємо на сковороді цибулю, натираємо сир.
Щільно змащуємо основу для піци томатною пастою.
Рівномірно викладаємо на томатну пасту обсмажену цибулю, сардельки, болгарський перець або помідор. Зверху посипаємо тертим сиром.
Ставимо в духовку на 20-25 хвилин при 190 градусах.
Готову піцу розрізаємо на рівні порції.
Смачного!