Домашня піца з лисичками виходить легкою, ароматною і по-справжньому літньою. Рецепт приготування досить простий, а частуванням можна нагодувати велику дружну компанію.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лисички свіжі – 150 гр.
- Сир Моцарелла – 70 гр.
- Сир Рікотта – 50 гр.
- Сир Пармезан – 40 гр.
- Бекон – за бажанням
- Зелень – за смаком
- Соус Песто – 2 ст. л.
- Для тіста: –
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Вода – 100 мл
- Борошно – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати піцу з лисичками? Спочатку приготуємо тісто для піци. Сухі дріжджі розчиняємо в 100 мл теплої води. Залишаємо на 15 хвилин.
В окрему ємність просіваємо борошно і сіль.
До борошні вливаємо дріжджову суміш, додаємо оливкову олію і цукор. Замішуємо тісто.
Накриваємо ємність з тістом рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин. За цей час тісто підніметься і буде готовий до подальших дій.
Розкачуємо тісто в підходящу для піци форму.
Змащуємо основу соусом песто. Потім розподіляємо начинку: моцарелу, рікотту, тонко нарізану шинку (за бажанням) і добре промиті і обсушені лисички. У такому вигляді піцу відправляємо в розігріту до 250 градусів духовку на 25-20 хвилин.
Дістаємо гарячу піцу, посипаємо її тертим пармезаном і подрібненою зеленню за смаком. Піца з лисичками готова. Можна подавати до столу!
Піца Піца з сиром Як готувати лисички - рецепти