Домашня піца з лисичками виходить легкою, ароматною і по-справжньому літньою. Рецепт приготування досить простий, а частуванням можна нагодувати велику дружну компанію.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лисички свіжі – 150 гр.
  • Сир Моцарелла – 70 гр.
  • Сир Рікотта – 50 гр.
  • Сир Пармезан – 40 гр.
  • Бекон – за бажанням
  • Зелень – за смаком
  • Соус Песто – 2 ст. л.
  • Для тіста: –
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Вода – 100 мл
  • Борошно – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати піцу з лисичками? Спочатку приготуємо тісто для піци. Сухі дріжджі розчиняємо в 100 мл теплої води. Залишаємо на 15 хвилин.

В окрему ємність просіваємо борошно і сіль.

До борошні вливаємо дріжджову суміш, додаємо оливкову олію і цукор. Замішуємо тісто.

Накриваємо ємність з тістом рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин. За цей час тісто підніметься і буде готовий до подальших дій.

Розкачуємо тісто в підходящу для піци форму.

Змащуємо основу соусом песто. Потім розподіляємо начинку: моцарелу, рікотту, тонко нарізану шинку (за бажанням) і добре промиті і обсушені лисички. У такому вигляді піцу відправляємо в розігріту до 250 градусів духовку на 25-20 хвилин.

Дістаємо гарячу піцу, посипаємо її тертим пармезаном і подрібненою зеленню за смаком. Піца з лисичками готова. Можна подавати до столу!

Піца Піца з сиром Як готувати лисички - рецепти