Плов у гарбузі – дуже оригінальне, незвичайне і смачне блюдо, яке стане прикрасою святкового столу! Ароматний і розсипчастий рис, м’яка, соковита гарбуз нікого не залишать байдужими! Дуже смачно!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гарбуз – 4 – 5 кг
- Чорнослив 8 шт.
- Куркума – 1,5 ч. л.
- Вода – 300 мл
- Рис білий – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати плов в гарбузі в духовці легко! На гарбузі креслимо рівне коло, щоб акуратно вирізати його ножем. Потім виймає м’якоть ложкою, намагаючись не пошкодити дно, інакше вода буде витікати і рис не вийти відварити. Верх також відставляємо для кришки.
Рис промиваємо і замочуємо у воді.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо кубиками.
Морквину також очищаємо і натираємо на крупній тертці.
Пасеруємо овочі на розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору.
Тепер беремо деко і кладемо на неї фольгу, зверху ставимо гарбуз. Кладемо в неї рис, цибулю та моркву, заливаємо воду. Закриваємо гарбуз фольгою і випікаємо в духовці при 220 гр. протягом 1,5 години.
Чорнослив промиваємо і ріжемо на шматочки, додаємо його в готовий плов, розмішуємо і даємо йому постояти 10 хв.
Приємного апетиту!
Азербайджанський плов з сухофруктами і м'ясом Плов Плов без м'яса Плов без моркви Плов з круглозерним рисом Плов з куркумою Плов з м'ясом і чорносливом