Плов у гарбузі – дуже оригінальне, незвичайне і смачне блюдо, яке стане прикрасою святкового столу! Ароматний і розсипчастий рис, м’яка, соковита гарбуз нікого не залишать байдужими! Дуже смачно!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гарбуз – 4 – 5 кг
  • Чорнослив 8 шт.
  • Куркума – 1,5 ч. л.
  • Вода – 300 мл
  • Рис білий – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати плов в гарбузі в духовці легко! На гарбузі креслимо рівне коло, щоб акуратно вирізати його ножем. Потім виймає м’якоть ложкою, намагаючись не пошкодити дно, інакше вода буде витікати і рис не вийти відварити. Верх також відставляємо для кришки.

Рис промиваємо і замочуємо у воді.

Цибулю чистимо від луски і ріжемо кубиками.

Морквину також очищаємо і натираємо на крупній тертці.

Пасеруємо овочі на розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору.

Тепер беремо деко і кладемо на неї фольгу, зверху ставимо гарбуз. Кладемо в неї рис, цибулю та моркву, заливаємо воду. Закриваємо гарбуз фольгою і випікаємо в духовці при 220 гр. протягом 1,5 години.

Чорнослив промиваємо і ріжемо на шматочки, додаємо його в готовий плов, розмішуємо і даємо йому постояти 10 хв.

Приємного апетиту!

Азербайджанський плов з сухофруктами і м'ясом Плов Плов без м'яса Плов без моркви Плов з круглозерним рисом Плов з куркумою Плов з м'ясом і чорносливом