Плов з гарбузом азербайджанський- приголомшливо смачне і апетитне ласощі, яке можна подати на сімейний стіл або ж званий обід. Це дуже ситне і смачне блюдо, обов’язково побалуйте себе і своїх гостей таким приголомшливим шиком!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 2 ст.
  • Гарбуз – 500 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Коріандр мелений – 0.5 ч. л.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Як почати готувати плов з гарбузом азербайджанською? Рис промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності.

Цибулю чистимо від луски і ріжемо невеликими кубиками.

Морквину також чистимо і натираємо на крупній тертці.

Зрізаємо шкірку з гарбуза і нарізаємо її кубиками.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо моркву і цибулю, обсмажуємо протягом 10 хв.

Потім додаємо гарбуз, коріандр, зіру, червоний мелений перець і сіль, розмішуємо і смажимо ще 5 хв

Додаємо готовий рис, все перемішуємо і готуємо на помірному вогні 5 хв

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов в казані Плов з круглозерним рисом Плов з овочами Співвідношення рису і води для плову в мультиварці