Плов в мультиварці на 5 літрів виходить смачним, розсипчастим і сподобається всім! Більшість сучасних мультиварок мають об’єм чаші на 5 літрів корисний обсяг – 3 л). У даному рецепті наведено кількість продуктів саме для таких кухонних гаджетів (в рецепті мультиварка USP-115OD). Плов готується на програмах «Плов» або «Крупа», якщо такої програми у вашій моделі немає, то готуйте на програмі «Гасіння». Щоб в мультиварці вийшов розсипчастий плов, а не рисова каша, співвідношення рису і води повинно бути 1:2.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис довгозерний (пропарений) – 500 гр.
- М’ясо – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 300 гр.
- Часник – 1 головка
- Вода – 1 л
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати плов в мультиварці на 5 літрів просто! Шматочок будь-якого (свинина, яловичина, баранина) м’яса промийте холодною водою, обсушити рушником і наріжте на невеликі шматочки.
Очищену моркву наріжте на тонку соломку.
Очищені цибулини наріжте на тонкі чверть кільця.
мультічашу налийте олію, щоб воно повністю покрило дно, і увімкніть програму «Смаження» по замовчуванням.
В розігріте масло перекладіть шматочки м’яса і, перемішуючи його лопаткою, обсмажте до рум’яної скоринки з усіх боків.
До смаженій м’ясу перекладіть морквяну соломку.
Потім додайте в чашу нашатковану цибулю і обсмажуйте овочі разом з м’ясом не менше 5 хвилин.
До обсмаженою інгредієнтів налийте 1 літр киплячої води і насипте по своєму смаку приправу для плову і сіль. Зазвичай беруть ½ пакетика приправи і 2 ч. л. солі. Потім все добре перемішайте.
Будь-яким способом добре промийте холодною водою потрібну кількість рису. Промивають до прозорості води.
Промитий рис викладіть в чашу, розподіливши його рівним шаром.
Потім помістіть в рис або очищені зубки часнику, або цілу головку.
Кришку мультиварки закрийте і включіть потрібну програму: «Плов», «Гасіння» або «М’ясо» в залежності від моделі приладу. Час буде встановлено за умовчанням.
Після сигналу про завершення програми плов залиште на 10 хвилин під закритою кришкою і потім її відкрити.
Плов акуратно перемішайте дерев’яною лопаткою або ложкою і зніміть пробу.
Розсипчастий і ароматний плов в мультиварці на 5 літрів можете розкладати в порційні тарілки і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Плов без моркви Плов в мультиварці Панасонік Плов з довгозерним рисом Плов з м'ясом Плов з розсипчастим рисом Плов з часником