Плов в мультиварці на 5 літрів виходить смачним, розсипчастим і сподобається всім! Більшість сучасних мультиварок мають об’єм чаші на 5 літрів корисний обсяг – 3 л). У даному рецепті наведено кількість продуктів саме для таких кухонних гаджетів (в рецепті мультиварка USP-115OD). Плов готується на програмах «Плов» або «Крупа», якщо такої програми у вашій моделі немає, то готуйте на програмі «Гасіння». Щоб в мультиварці вийшов розсипчастий плов, а не рисова каша, співвідношення рису і води повинно бути 1:2.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис довгозерний (пропарений) – 500 гр.
  • М’ясо – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 300 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Вода – 1 л
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати плов в мультиварці на 5 літрів просто! Шматочок будь-якого (свинина, яловичина, баранина) м’яса промийте холодною водою, обсушити рушником і наріжте на невеликі шматочки.

Очищену моркву наріжте на тонку соломку.

Очищені цибулини наріжте на тонкі чверть кільця.

мультічашу налийте олію, щоб воно повністю покрило дно, і увімкніть програму «Смаження» по замовчуванням.

В розігріте масло перекладіть шматочки м’яса і, перемішуючи його лопаткою, обсмажте до рум’яної скоринки з усіх боків.

До смаженій м’ясу перекладіть морквяну соломку.

Потім додайте в чашу нашатковану цибулю і обсмажуйте овочі разом з м’ясом не менше 5 хвилин.

До обсмаженою інгредієнтів налийте 1 літр киплячої води і насипте по своєму смаку приправу для плову і сіль. Зазвичай беруть ½ пакетика приправи і 2 ч. л. солі. Потім все добре перемішайте.

Будь-яким способом добре промийте холодною водою потрібну кількість рису. Промивають до прозорості води.

Промитий рис викладіть в чашу, розподіливши його рівним шаром.

Потім помістіть в рис або очищені зубки часнику, або цілу головку.

Кришку мультиварки закрийте і включіть потрібну програму: «Плов», «Гасіння» або «М’ясо» в залежності від моделі приладу. Час буде встановлено за умовчанням.

Після сигналу про завершення програми плов залиште на 10 хвилин під закритою кришкою і потім її відкрити.

Плов акуратно перемішайте дерев’яною лопаткою або ложкою і зніміть пробу.

Розсипчастий і ароматний плов в мультиварці на 5 літрів можете розкладати в порційні тарілки і подавати до столу.

Приємного апетиту!

Плов без моркви Плов в мультиварці Панасонік Плов з довгозерним рисом Плов з м'ясом Плов з розсипчастим рисом Плов з часником