Дуже смачним виходить плов в мультиварці-скороварці Редмонд. Принадність мультиварки-скороварки в тому, що страви готуються в ній в рази швидше, ніж на плиті, так як при готуванні в чаші створюється тиск. Приготуємо у цьому приладі плов. В якості м’ясної складової пропонуємо взяти качине м’ясо – воно при такому методі готується швидше, волокна помітно пом’якшуються і готовий плов виходить дуже соковитим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Рис басматі – 400 гр.
  • Качка домашня – 600 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Барбарис – 1 ст. л.
  • Часник – 1 шт.
  • Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Зіра – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Петрушка для прикраси
  • Гранат – для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до приготування плову в мультиварці-скороварці Редмонд. У чашу мультиварки вливаємо вказану кількість рослинного масла без запаху. Вибираємо програму «Смаження» і розігріваємо масло до гарячого стану.

Качине м’ясо обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо на невеликі шматочки.

Викладаємо їх в гаряче масло й обсмажуємо при помішуванні до легкої скоринки.

Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на дрібні кубики. Висипаємо в чашу на м’ясо, перемішуємо і смажимо пару хвилин до прозорості цибулевих шматочків. Моркву чистимо, миємо, обсушуємо, ріжемо на невеликі брусочки, які висипаємо в чашу до м’яса і цибулі. Перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще три-чотири хвилини. Морква повинна пом’якшиться і почати злегка рум’янитися.

Висипаємо поверх засмажки приправу для плову сіль за смаком.

Далі додаємо барбарис і зіру. Її краще попередньо потовкти у ступці – так аромат буде інтенсивніше.

Вливаємо в чашу стільки гарячої води, щоб вона покрила овочі зі спеціями на півтора сантиметра. Тушкуємо п’ять хвилин.

Паралельно готуємо рис: поміщаємо його в друшляк і промиваємо під струменем проточної води до прозорості.

Часник розбираємо на зубки, але не очищаємо. Промиваємо їх.

Викладаємо крупу в чашу, додаємо зубки часнику, перемішуємо і доливаємо ще гарячої води при необхідності. Рис з овочами повинен бути покритий рідиною на півтора сантиметра.

Закриваємо кришку приладу. Положення клапана – «закритий».

Вибираємо програму «Плов» на п’ятнадцять хвилин. Натискаємо «Старт».

Після закінчення часу заданої програми залишаємо плов на підігріві ще на двадцять хвилин – страва настоїться, стане більш насиченим.

Готовий плов розкладаємо по порційних тарілках і подаємо на стіл в гарячому вигляді. Для контрасту кольору і смакового нюансу посипаємо поверхню порцій зернятками граната і свіжої подрібненої петрушкою.

Приємного апетиту!

Пісний плов з грибами Плов в мультиварці-скороварці Плов з барбарисом Плов з барбарисом і зірою Плов з качкою Плов з часником Узбецький плов в мультиварці