Приготувати традиційний плов зовсім непросто. Мультиварка «Редмонд», як має програму саме для цієї страви, допоможе вам приготувати з меншими витратами сил і часу чудовий плов, який не поступається своїми якостями приготовленого в казані. Готуємо плов з баранини.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Рис пропарений – 2 ст.
  • Баранина – 0.5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Вода – 3.2 ст.
  • Зіра – за смаком
  • Барбарис – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати плов з бараниною в мультиварці Редмонд? Баранину промийте під проточною водою, обсушити серветками і поріжте на однакові невеликі шматочки.

Почистіть цибулини і наріжте їх на тонкі півкільця.

Почистіть і промийте моркву і наріжте її на тонку соломку.

В чашу мультиварки налийте трохи олії. Увімкніть програму «Смаження» і обсмажте шматочки баранини до рум’яної скоринки.

Потім до обсмаженої баранині перекладіть нашатковану цибулю.

Потім перекладіть в чашу морквяну соломку і обсмажте овочі до стану аль денте. До кінця смаження баранину і овочі по своєму смаку посоліть і додайте спеції для плову.

Потрібну кількість рису насипте в окремий посуд і 5-8 разів добре промийте холодною водою.

Промитий рис викладіть рівним шаром поверх зірвака (м’яса з овочами). В шар рису покладіть очищені часникові зубки. Потім у чашу налийте вказане в рецепті кількість гарячої води. Кришку мультиварки закрийте і увімкніть програму «Плов» на час за замовчуванням. Після сигналу про закінчення програми залиште плов з баранини на 20-30 хвилин в режимі «Підігрів». Потім приготований плов акуратно лопаткою перемішайте, зніміть пробу, і страва можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Плов в мультиварці Плов в мультиварці Редмонд Плов з бараниною Плов з бараниною в мультиварці Плов з барбарисом Плов з м'ясом в мультиварці Узбецький плов в мультиварці