Приготувати традиційний плов зовсім непросто. Мультиварка «Редмонд», як має програму саме для цієї страви, допоможе вам приготувати з меншими витратами сил і часу чудовий плов, який не поступається своїми якостями приготовленого в казані. Готуємо плов з баранини.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Рис пропарений – 2 ст.
- Баранина – 0.5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 3 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Вода – 3.2 ст.
- Зіра – за смаком
- Барбарис – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати плов з бараниною в мультиварці Редмонд? Баранину промийте під проточною водою, обсушити серветками і поріжте на однакові невеликі шматочки.
Почистіть цибулини і наріжте їх на тонкі півкільця.
Почистіть і промийте моркву і наріжте її на тонку соломку.
В чашу мультиварки налийте трохи олії. Увімкніть програму «Смаження» і обсмажте шматочки баранини до рум’яної скоринки.
Потім до обсмаженої баранині перекладіть нашатковану цибулю.
Потім перекладіть в чашу морквяну соломку і обсмажте овочі до стану аль денте. До кінця смаження баранину і овочі по своєму смаку посоліть і додайте спеції для плову.
Потрібну кількість рису насипте в окремий посуд і 5-8 разів добре промийте холодною водою.
Промитий рис викладіть рівним шаром поверх зірвака (м’яса з овочами). В шар рису покладіть очищені часникові зубки. Потім у чашу налийте вказане в рецепті кількість гарячої води. Кришку мультиварки закрийте і увімкніть програму «Плов» на час за замовчуванням. Після сигналу про закінчення програми залиште плов з баранини на 20-30 хвилин в режимі «Підігрів». Потім приготований плов акуратно лопаткою перемішайте, зніміть пробу, і страва можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Плов в мультиварці Плов в мультиварці Редмонд Плов з бараниною Плов з бараниною в мультиварці Плов з барбарисом Плов з м'ясом в мультиварці Узбецький плов в мультиварці