Справжній плов за традиційним рецептом готують з яловичини. Оцініть рецепт з використанням гусятниці. Готову страву порадує пряним ароматом і яскравим смаком.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Рис білий – 4 склянки
- Баранина – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Зіра – 2 ч. л.
- Гірчиця французька – 2 ч. л.
- Перець чилі – 2 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Корінь селери – 1 шт.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст.
Процес приготування:
Приступимо до приготування плову з баранини в утятнице. Ріпчасту очищаємо і ріжемо кубиками.
Моркву нарізаємо невеликими шматочками будь-якої зручної форми.
Баранину варто відокремити від кістки. М’ясо ріжемо на дрібні шматки.
Вливаємо в гусятницю рослинне масло. Відправляємо сюди овочі і м’ясо. Розмішуємо і обсмажуємо близько 15 хвилин.
Далі додаємо сіль, сухі спеції і корінь селери.
Промиваємо рис і укладаємо його поверх інших продуктів.
Вливаємо воду. Додаємо головку часнику, перець чилі і зерна гірчиці. Доводимо вміст до кипіння і після тушкуємо 1 годину.
Додаємо в готову страву лаврове листя. Закриваємо гусятницю кришкою і закутуємо в рушник. Даємо відпочити 30 хвилин.
Апетитний плов з бараниною готовий. Розмішуйте блюдо, ділите на порції і подавайте до столу!
Пісний плов Плов Плов без м'яса Плов без моркви Плов з бараниною Плов з круглозерним рисом Плов у утятнице на плиті Узбецький плов