Справжній плов за традиційним рецептом готують з яловичини. Оцініть рецепт з використанням гусятниці. Готову страву порадує пряним ароматом і яскравим смаком.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Рис білий – 4 склянки
  • Баранина – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Зіра – 2 ч. л.
  • Гірчиця французька – 2 ч. л.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Корінь селери – 1 шт.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

Приступимо до приготування плову з баранини в утятнице. Ріпчасту очищаємо і ріжемо кубиками.

Моркву нарізаємо невеликими шматочками будь-якої зручної форми.

Баранину варто відокремити від кістки. М’ясо ріжемо на дрібні шматки.

Вливаємо в гусятницю рослинне масло. Відправляємо сюди овочі і м’ясо. Розмішуємо і обсмажуємо близько 15 хвилин.

Далі додаємо сіль, сухі спеції і корінь селери.

Промиваємо рис і укладаємо його поверх інших продуктів.

Вливаємо воду. Додаємо головку часнику, перець чилі і зерна гірчиці. Доводимо вміст до кипіння і після тушкуємо 1 годину.

Додаємо в готову страву лаврове листя. Закриваємо гусятницю кришкою і закутуємо в рушник. Даємо відпочити 30 хвилин.

Апетитний плов з бараниною готовий. Розмішуйте блюдо, ділите на порції і подавайте до столу!

Пісний плов Плов Плов без м'яса Плов без моркви Плов з бараниною Плов з круглозерним рисом Плов у утятнице на плиті Узбецький плов