Плов з булгуром родом з турецької кухні, але чудово прижився і в наших умовах. Страва готується просто, досить швидко і виходить ситним. Фарш можна використовувати абсолютно будь-який, не дуже жирний: свинячий, яловичий, курячий, змішаний та ін. Для кислинки додаємо барбарис.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Булгур – 200 гр.
  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Барбарис – 30 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Кінза – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати плов з булгуром і фаршем легко! Відразу підготуємо булгур: поміщаємо його в сито і добре промиваємо проточною водою. Залишаємо крупу і переходимо до приготування засмажки. Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на невеликі кубики. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібні шматочки. У глибокій сковороді або в інший товстостінній посуді розігріваємо таку кількість рослинної олії без запаху, щоб дно було вкрите шаром в один-півтора сантиметри. Висипаємо в розігріте масло морква разом з цибулею, обсмажуємо овочі кілька хвилин до м’якості, не забуваючи помішувати. Цибуля повинен почати злегка рум’янитися. Часник очищаємо, промиваємо, подрібнюємо і додаємо до засмажки, перемішуємо.

Далі викладаємо овочі фарш, лопаткою розбиваємо його на дрібні шматочки, змішуємо з засмажкою. Обсмажуємо масу, поки фарш повністю не змінить колір. Потім додаємо сіль, чорний мелений перець, барбарис, перемішуємо.

Томатну пасту окремо змішуємо зі склянкою теплої води і отриману суміш вливаємо в сковороду до фаршу. Перемішуємо і тушкуємо все разом дві-три хвилини.

Потім викладаємо підготовлений булгур на фарш з овочами, вирівнюємо його в плоский шар. Доливаємо таким кількість гарячої води, щоб вона покрила крупу на півтора-два сантиметри. Посипаємо додатково сіллю. Закриваємо сковороду кришкою і доводимо вміст до кипіння. Коли бульйон закипить, зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо плов протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин.

Готовий плов розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо подрібненою кінзою і подаємо до столу в гарячому вигляді зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Плов в казані Плов з томатною пастою Плов з часником Узбецький плов в казані Узбецький плов в казані на плиті