Плов з булгуру з індичкою можна найменувати елегантним «дамським» стравою, так як крупа і м’ясо містять небагато калорій і жиру. Булгур – це особливим способом оброблені зерна пшениці, і вони ніколи не розварюються в кашу, тому розсипчастий плов з булгуру завжди виходить у всіх господинь. Основний смак такого плову визначають спеції, тому їх кількість можна змінювати на свій розсуд. Співвідношення крупи і води в середньому повинно бути 1:2.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Індичка – 400 гр.
- Булгур – 200 гр.
- Морква – 0.5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
- Часник – 4 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Приправа (на вибір) – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати плов з булгуру з індичкою, спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для приготування плову.
Овочі почистіть і цибулю наріжте на невеликі кубики, а моркву на тонку соломку. Розігрійте в сковороді олію і перекладіть в неї нарізані овочі.
Філе індички промити, обсушити серветкою, наріжте на маленькі кубики і перекладіть в сковорідку до овочів. Ці інгредієнти перемішайте і посмажте на середньому вогні протягом 10 хвилин, їх періодично помішуючи лопаткою.
Потрібну кількість булгуру кілька разів промийте холодною водою і викладіть його поверх обсмажених індички і овочів.
Потім посипте блюдо сіллю і приправою для плову, покладіть до нього неочищені зубчики часнику і налийте гарячу воду на 1 см вище рівня м’яса, в середньому в співвідношенні з крупою 2:1. Сковорідку закрийте кришкою і тушкуйте плов на маленькому вогні протягом 30 хвилин.
Приготований перемішайте плов, спробуйте на смак і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Пісний плов з грибами Плов Плов без моркви Плов в казані Плов у каструлі