Якщо залишилося трохи фаршу і не можете придумати, як його використовувати, – приготуйте з нього розсипчастий ніжний плов на сковорідці. Страва готується просто і швидше, ніж класичний плов, але смаковими якостями йому мало поступається. М’ясний фарш для плову підходить будь-який, а рис краще брати пропарений: довгозерний, «Басматі» або «Жасмин».
Інгредієнти: на 2 порції.
- Рис білий – 1 склянка
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Приправа (на вибір) – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Готувати плов з фаршем на сковороді просто! Розігрійте в сковороді олію і перекладіть на неї фарш. Потім фарш лопаткою або розділіть виделкою на середні шматочки і протягом 5-7 посмажте хвилин, періодично перемішуючи. Обсмажуйте до напівготовності і не чекайте, щоб м’ясний сік повністю випарувався.
Очищені цибулину і моркву наріжте невеликими шматочками і перекладіть до фаршу. Ще 5-7 хвилин посмажте овочі з фаршем і тепер до повного випаровування рідини.
Вибраний для плову рис 5-8 разів промийте холодною водою і перекладіть в сковорідку.
Рис перемішайте з іншими інгредієнтами і кілька посмажте хвилин, щоб він став прозорим.
Потім насипте в сковорідку приправу для плову, сіль за своїм смаком і покладіть роздавлені ножем неочищені зубчики часнику. Плов з приправою перемішайте.
Потім рис з фаршем і овочами залийте 2 склянками гарячої води. Сковорідку прикрийте кришкою і тушкуйте плов на невеликому вогні протягом 20 хвилин. Після закінчення цього часу вимкніть вогонь і дайте плову 30 хвилин настоятися під закритою кришкою.
Ароматний і розсипчастий плов з фаршу на сковорідці готовий. Обов’язково зніміть пробу.
Страву можете розкладати в порційні тарілки і подавати до столу. Такий плов сподобається і дітям.
Приємного апетиту!
Пісний плов Плов Плов без моркви Плов з круглозерним рисом Плов з часником Співвідношення рису і води для плову в мультиварці