Відразу варто відзначити, що хороший приготувати плов в каструлі неможливо, так як тонкі дно і стінки цієї посуду не дозволяють використовувати високу температуру для швидкого нагрівання страви – рис просто пригорить. Проте все змінюється, якщо каструля важка, товстостінна і з щільним дном – в такому посуді плов можна готувати, як і в казані, не боячись пригорання.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 1 склянка
  • Вода – 2,5 – 3 склянки

Процес приготування:

Почнемо готувати пропорції рису і води для плову в каструлі. Щоб рис в плові був розсипчастим і не склеювався, важливо добре промити його перед приготуванням. Поміщаємо крупу в сито і тримаємо під струменем проточної води, поки вона не буде витікати повністю прозорою. При цьому рис також повинен стати злегка прозорим – це буде говорити про те, що зайвий крохмаль видалений.

Для того, щоб рис приготувався в плові швидше, попередньо його можна замочити на годину-дві. Крупа впитаем вологу, розбухне і зажадає менше часу для доведення до готовності.

загалом для приготування плову в каструлі слід дотримувати наступні пропорції рису і води: одна частина крупи і три частини рідини. Якщо мова йде про пропарений рис, то на склянку такого рису беремо два з половиною склянки води. Краснодарський рис варто попередньо замочити на годину, після чого промити і залити водою у співвідношенні один до двох. Без етапу замочування води беремо більше: одна міра рису і три міри води. Длиннозерные сорти рису без замочування вимагають на одну частину крупи три частини води. Якщо було замочування, то води можна брати на півсклянки менше.

Після додавання рису і води відразу доводимо плов в каструлі до кипіння і закриваємо кришку. Знижуємо температуру плити до середньо-низького і продовжуємо готувати рис до готовності.

Приємного апетиту!

Пісний плов Пісний плов з грибами Плов без м'яса Плов без цибулі Плов у каструлі