Плов з фаршем в каструлі не класика, але, якщо немає мультиварки або казана, його можна приготувати в каструлі з товстим дном. Якщо і такий каструлі немає, то фарш з овочами можна обсмажити на сковорідці і потім продовжити гасіння плову в каструлі. Щоб не вийшла рисова каша, для такого плову потрібно взяти пропарений рис і правильно відміряти кількість води (для плову пропорція 1:2). Каструлю треба чисто вимити і витерти насухо, тоді плов не підгорить. І ще: у каструлі повинна бути щільна кришка, якщо такої немає, то каструлю з пловом прикрити мокрим рушником і зверху помістити кришку. Фарш при обсмажуванні не треба сильно розминати, а залишити шматочками.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Рис білий – 900 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 350 гр.
  • Моркву – 450 гр.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Барбарис – за смаком
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт плову з фаршем в каструлі простий у приготуванні! Спочатку підготуйте всі інгредієнти для приготування плову. Розморозьте попередньо м’ясний фарш. Почистіть і помийте моркву і цибулю.

Моркву натріть на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою, як вам більше до смаку.

Очищений цибулю подрібніть на невеликі шматочки або ножем, або в кухонному комбайні.

В каструлю для плову налийте рослинне масло, щоб покрило дно на 1 см, не менше. Масло добре розігрійте і обсмажте в ньому до прозорості подрібнену цибулю.

Потім до цибулі перекладіть подрібнену моркву, закрийте каструлю кришкою і тушкуйте ці овочі на середньому вогні протягом 7-10 хвилин.

Потім до овочів перекладіть м’ясний фарш, розділивши його виделкою на середні шматочки. Щоб фарш не вийшов занадто маленькими шматочками, його іноді змішують з яйцем і формують маленькими фрикадельками. Фарш посипте сіллю, чорним перцем і додати всі приправи для плову.

Потім налийте в каструлю воду, щоб вона покрила всі інгредієнти. Прикрийте каструлю кришкою і тушкуйте фарш з овочами на невеликому вогні протягом 20 хвилин.

Після закінчення цього часу пропарений рис промийте один раз холодною водою і викладіть рівним шаром поверх фаршу з овочами. Потім долийте в каструлю теплу воду на 2 см вище за шар рису. Готуйте плов на великому вогні протягом 10 хвилин.

Почистіть від лушпиння часник і зубки ножем надріжте.

Часник перекладіть до плову і тушкуйте вже на невеликому вогні під щільно прикритою кришкою до повного випаровування води і готовності рису.

Приготований плов залиште на 10 хвилин для настоювання.

Потім його акуратно ложкою перемішайте і зніміть пробу.

Приготований в каструлі плов з м’ясним фаршем розкладіть в порційні тарілки і подайте до столу.

Ваш плов вийшов ароматним, розсипчастим і дуже смачним.

Смачного!

Пісний плов Плов без моркви Плов з барбарисом Плов з куркумою Плов з часником Узбецький плов з куркою