Раніше готували плов тільки з баранини або яловичини, але в даний час багато господинь віддають перевагу м’ясо птиці, в тому числі і індички, так як воно відноситься до дієтичних з-за низької жирності, зберігаючи насиченість. Плов з індички готують для дитячого чи дієтичного столу. Якщо у вас немає казана, можете приготувати розсипчастий плов у глибокій сковорідці і вийде не гірше, ніж у традиційній посуді. При такому способі приготування (в сковорідці) рис і зірвак готуються окремо, а потім недовго тушкуються в сковорідці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Індичка – 500 гр.
  • Рис довгозерний – 2 склянки
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 500 мл
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати плов з індичкою на сковороді. М’ясо індички (філе або м’якоть стегна) наріжте на невеликі шматочки.

Глибоку і бажано чавунну сковорідку помістіть на великий вогонь і добре розігрійте в ній рослинне масло.

Очистіть від лушпиння одну часникову голівку і зубки дрібно нарубаєте ножем.

Потім перекладіть їх у розігріту олію і протягом 1-2 хвилин обсмажте.

Потім перекладіть в сковорідку шматочки індички і обсмажте їх протягом 5 хвилин до легкого золотистого кольору з усіх сторін.

Наріжте на невеликі кубики очищені цибулини, перекладіть його до м’яса і посмажте, періодично перемішуючи, протягом 5 хвилин.

Потім до цих інгредієнтів додайте подрібнену на крупній тертці моркву, зменшіть вогонь і посмажте моркву до м’якості.

Потім м’ясо з овочами посипте приправами для плову (сушений часник, куркума і зіра) за винятком солі і чорного перцю, покладіть до них очищену від зовнішньої лушпиння головку часнику і листочки лавра.

В сковорідку налийте 200 мл киплячої води, перемішайте і тушкуйте казан (м’ясо з овочами) під прикритою кришкою протягом 10 хвилин на невеликому вогні.

Потім казан посипте по своєму смаку чорним перцем і сіллю і потушкуйте вже на середньому вогні протягом 15 хвилин.

Поки гаситься казан, кілька разів промийте холодною водою потрібну кількість рису. Промитий рис перекладіть в окрему каструльку, залийте 500 мл води, поваріть на невеликому вогні до готовності, потім перемішайте і залиште на 10 хвилин під закритою кришкою.

Потім у сковорідку до вже готового зирваку перекладіть зварений рис, перемішайте і пару хвилин варіть на маленькому вогні. Приготований на сковорідці плов з індичкою залиште під кришкою на 10 хвилин, щоб рис від пари став розсипчастим, потім зніміть пробу і можете подавати страву до столу.

Приємного апетиту!

Плов Плов без моркви Плов без цибулі Плов з довгозерним рисом Плов з часником Плов на сковороді