Раніше готували плов тільки з баранини або яловичини, але в даний час багато господинь віддають перевагу м’ясо птиці, в тому числі і індички, так як воно відноситься до дієтичних з-за низької жирності, зберігаючи насиченість. Плов з індички готують для дитячого чи дієтичного столу. Якщо у вас немає казана, можете приготувати розсипчастий плов у глибокій сковорідці і вийде не гірше, ніж у традиційній посуді. При такому способі приготування (в сковорідці) рис і зірвак готуються окремо, а потім недовго тушкуються в сковорідці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Індичка – 500 гр.
- Рис довгозерний – 2 склянки
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 500 мл
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати плов з індичкою на сковороді. М’ясо індички (філе або м’якоть стегна) наріжте на невеликі шматочки.
Глибоку і бажано чавунну сковорідку помістіть на великий вогонь і добре розігрійте в ній рослинне масло.
Очистіть від лушпиння одну часникову голівку і зубки дрібно нарубаєте ножем.
Потім перекладіть їх у розігріту олію і протягом 1-2 хвилин обсмажте.
Потім перекладіть в сковорідку шматочки індички і обсмажте їх протягом 5 хвилин до легкого золотистого кольору з усіх сторін.
Наріжте на невеликі кубики очищені цибулини, перекладіть його до м’яса і посмажте, періодично перемішуючи, протягом 5 хвилин.
Потім до цих інгредієнтів додайте подрібнену на крупній тертці моркву, зменшіть вогонь і посмажте моркву до м’якості.
Потім м’ясо з овочами посипте приправами для плову (сушений часник, куркума і зіра) за винятком солі і чорного перцю, покладіть до них очищену від зовнішньої лушпиння головку часнику і листочки лавра.
В сковорідку налийте 200 мл киплячої води, перемішайте і тушкуйте казан (м’ясо з овочами) під прикритою кришкою протягом 10 хвилин на невеликому вогні.
Потім казан посипте по своєму смаку чорним перцем і сіллю і потушкуйте вже на середньому вогні протягом 15 хвилин.
Поки гаситься казан, кілька разів промийте холодною водою потрібну кількість рису. Промитий рис перекладіть в окрему каструльку, залийте 500 мл води, поваріть на невеликому вогні до готовності, потім перемішайте і залиште на 10 хвилин під закритою кришкою.
Потім у сковорідку до вже готового зирваку перекладіть зварений рис, перемішайте і пару хвилин варіть на маленькому вогні. Приготований на сковорідці плов з індичкою залиште під кришкою на 10 хвилин, щоб рис від пари став розсипчастим, потім зніміть пробу і можете подавати страву до столу.
Приємного апетиту!
Плов Плов без моркви Плов без цибулі Плов з довгозерним рисом Плов з часником Плов на сковороді