Одним з обов’язкових пунктів правильного приготування узбецького плову є витоплювання жиру з курдючного сала. Саме на ньому готується основа-зажарка цієї страви або по-іншому казан.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баранина – 500 гр.
  • Курдюк – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 1 головка
  • Морква – 2 шт.
  • Рис пропарений – 1 склянка
  • Вода – 2,5 склянки
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування плову з баранини з курдюком в казані? Курдюк наріжте кубиками, викладіть його в казан і вытопите з нього жир. Шкварки вийміть з казана.

М’ясо наріжте шматками середнього розміру, викладіть його в казан і обсмажте до золотистої скоринки на сильному вогні.

Лук наріжте півкільцями, моркву – соломкою. Спочатку разом з м’ясом обсмажте цибулю пару хвилин, потім додайте моркву. Засмажку залийте окропом, залиште на вогні 1-1,5 години під закритою кришкою.

Далі викладіть в казан промитий рис, посоліть.

Залийте рис окропом, втисніть в нього головку часнику і гострий стручкової перець, додайте приправу для полова.

Тушкуйте плов під кришкою на помірному вогні 30 хвилин до готовності. Потім зніміть казан з вогню, дайте плову настоятися під кришкою 10 хвилин, перемішайте його і подавайте на стіл гарячим.

Смачного!

Пісний плов Плов без м'яса Плов без моркви Плов з бараниною Плов з м'ясом Плов з пропаренным рисом Співвідношення рису і води для плову в мультиварці