Плов з індички сміливо можуть включати в меню все, що дотримуються правильного і здорового харчування, адже м’ясо цієї птиці зовсім не містить вуглеводів і в ньому мало калорій. Індичка гармонує з рисом і додавання овочів тільки розкриває її смакові якості. В рецепті вам пропонується додати в плов трохи родзинок. М’ясо вибирайте за своїм уподобанням, враховуючи, що грудка малокалорійна і більш суха, а м’якоть стегна ніжніше, але більш жирна. Готувати плов можна в будь-якому посуді.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Індичка – 300 гр.
  • Рис довгозерний – 1 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Виноград Кишмиш – 1 жменя
  • Зіра – 0.5 ч. л.
  • Барбарис – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати плов з індички з рисом? Цибулю і моркву почистіть, промийте і наріжте невеликими шматочками довільної форми. У посуді для приготування плову добре розігрійте олію і обсмажте до м’якості в ньому нашатковані овочі.

Промитий кишмиш залийте на деякий час окропом.

М’ясо індички промити холодною водою, обсушити рушником, розрізати на середні шматочки і перекладіть в посуд до обсмаженою цибулі і моркви. На великому вогні посмажте індичку до зміни кольору світлий.

Потім до м’яса насипте приправу для плову, покладіть барбарис, зіру і перемішайте.

Після повного випарювання м’ясного соку перекладіть до зирваку (м’яса з овочами) замочений ізюм.

Рис для плову кілька разів промийте холодною водою і викладіть його поверх зірвака рівним шаром. Потім рис посипте сіллю по своєму смаку або сіль розчиніть у воді. Цією водою залийте зірвак на 1-2 см вище шару рису (для плову воду і рис в середньому беруть у співвідношенні 2:1). В середину плову помістіть неочищену головку часнику і пару лаврових листочків. Доведіть плов до кипіння на великому вогні, потім вогонь зменшити до мінімального, закрийте посуд кришкою і готуйте страву протягом 40 хвилин.

За цей час вся рідина випарується і рис стане м’яким і розсипчастим. Вогонь вимкніть. Залиште плов на 15-20 хвилин для настоювання, потім акуратно перемішайте.

Плов з індичкою готовий. Можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Плов Плов з барбарисом Плов з барбарисом і зірою Плов на сковороді Узбецький плов в казані на плиті