Смак готового плову багато в чому визначається смак основного інгредієнта – м’яса. У цьому рецепті вам пропонується приготувати це блюдо з качкою. Багато господинь качку готують рідко, так як м’ясо досить жирне, але саме з неї виходить неймовірно смачний плов. Зайвий жир з тушки можна перед приготуванням видалити або взяти для плову грудку, стегно або гомілку. Плов готується в посуді з товстими стінками (чавунної) і з кришкою. Цибуля і спеції, крім чорного перцю, в плов з качки можна не додавати, так як у нього буде свій особливий смак.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качка домашня – 400 гр.
- Рис білий – 700 гр.
- Морква – 3 шт.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати плов з качкою, вибрані шматочки качиної тушки добре помийте і обсушіть кухонним рушником.
Розігрійте казан або глибоку чавунну сковорідку і перекладіть в нього шматочки качки. Обсмажте качку на великому вогні до золотистого кольору з усіх сторін. Качка дасть достатньо свого жиру, тому рослинне масло в плов не додаємо. Обсмажену качку посипте сіллю і перцем за смаком.
Поки шматочки качки смажаться, добре промийте потрібну кількість рису і на 10 хвилин залийте його окропом.
Потім почистіть і помийте моркву і наріжте її на тонкі брусочки.
Морквяні брусочки перекладіть до смаженій м’ясу, перемішайте і трохи посмажте, щоб вона стала м’якою.
Потім зробіть мінімальний вогонь і поверх м’яса з морквою викладіть рівним шаром замочений рис. До плову налийте гарячу воду, щоб вона покрила рис на 1-1,5 см вище рівня рису. Казан (сковорідку) щільно закрийте кришкою і тушкуйте плов протягом 20-30 хвилин, поки рис не вбере всю рідину і стане м’яким.
Розсипчастий, ароматний і дуже смачний плов з качкою готовий. Блюдо можете подавати до столу.
Смачного!